Een concert bij de buren

huiskamerconcerten in Melle

Op zondag 12 en zondag 26 maart stellen vier Melse gezinnen hun huis open voor artiesten en publiek. De optredens beginnen om 10.30 uur. Je geniet van een volwaardig concert in een intieme sfeer. Artiesten houden doorgaans van het dichte contact met het publiek en geven het beste van zichzelf. Op het einde biedt de gemeente samen met de gastheer of -vrouw een glaasje aan.

Een kaartje kan je krijgen bij de cultuurdienst en kost 8 euro (4 euro voor wie jonger is dan 14). Bij aankoop van je kaartje krijg je het adres mee.

Wanneer je doorklikt, vind je het volledige programma.Zondag 12 maart

LAMORAL is een jazzkwartet rond niemand minder dan Koen De Cauter. Hij brengt drie joneg muzikanten mee, waaronder Mellenaar Emile Van Helleputte. Lamoral brengt bewerkingen van vergeten melodieën, eigen composities maar ook een mengsel van jazzklassiekers, vooral uit het repertoire van Django Reinhardt, maar ook Wannes Van de Velde of George Brassens passeren de revue.

OF

LA FATTORIA DEGLI ULIVI verenigt een dwarsfluit, cello, piano/clavecimbel en een viool in een bezetting die garant staat voor een mooi en gevarieerd programma. Ze brengen Händel, Bach, Dvoràk maar ook filmmuziek van Michael Nyman (The Piano) en James Horner (Braveheart).

 

Zondag 26 maart 

FOLIE DOUCE won in 2014 de Nieuwe Lichting, gewapend met enkel twee stemmen, piano en accordeon. Met aanstekelijke of beklijvende melodieën laten Benthe Waegeman en Emily Vernaillen niemand onberoerd. Ze lanceren binnenkort een nieuwe single.

OF

RIANTO DELRUE omschrijft zichzelf als een hedendaagse troubadour in de stijl van Bob Dylan en Warren Zevon. Voor de gelegenheid komt hij met een trio naar Melle om zijn nostalgische muziek en verhalende melodieën te brengen. Eerder verdiende hij zijn strepen bij de Kunstbende en op Theater aan Zee. In 2016 verscheen zijn eerste album: Riding for a Fall.