Filmvoorstelling: Paths of Glory (Stanley Kubrick)

Stanley Kubrick maakte Paths of Glory in 1957. Kirk Douglas speelt de rol van kolonel Dax, een Franse officier die tijdens WOI met zijn mannen uit de loopgraven gestuurd wordt op een tot mislukken gedoemde missie.

Een inleiding wordt verzorgd door Raf Butstraen, gedurende 33 jaar filmrecensent voor de Standaard.

De voorstelling gaat door op vrijdag 10 november om 20 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.Stanley Kubrick maakte Paths of Glory in 1957. Kirk Douglas speelt de rol van kolonet Dax, een Franse officier in WOI die tegen zijn zin met zijn soldaten de loopgraven uit gestuurd wordt op een tot mislukken gedoemde missie. Uiteindelijk worden drie mannen voor de krijgsraad gesleept als verantwoordelijken voor de mislukking. Het is aan Dax om veroordeling te voorkomen.

De film was controversieel bij het uitkomen en werd in Frankrijk pas jaren later vertoond, omdat hij een negatief licht zou werpen op het Franse leger.

Inleiding vooraf wordt verzorgd door Mellenaar Raf Butstraen, die gedurende 33 jaar filmrecensent was bij De Standaard en vrijwillig medewerker bij het Filmfestival Gent.