2de fase werken Gontrode Heirweg vanaf 22 oktober

Sinds het voorjaar zijn de gemeenten Melle en Merelbeke en FARYS met grondige wegen- en rioleringswerken gestart in de Gontrode Heirweg. Vanaf maandag 22 oktober wordt het kruispunt Gontrode Heirweg/Fraterstraat/Merelbekestraat volledig vernieuwd.

Het kruispunt wordt tijdens de hele fase volledig afgesloten van alle verkeer. Het einde van de 2e fase is voorzien begin 2019.

Er geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en bussen van De Lijn.
Wie van Melle Leeuw komt en richting Merelbeke wil rijden, rijdt best om via de N9 tot aan oprit 6 van de R4 en kan dan de afrit van de Hundelgemsesteenweg van de R4-Binnenring nemen. Ook in de omgekeerde richting is het aangewezen om via de R4-Buitenring naar afrit 6 ‘Melle’ te rijden om zo via de Brusselsesteenweg Melle Leeuw te bereiken. Wie van de Geraardbergsesteenweg komt, kan omrijden via de Caritasstraat, Heidestraat, Fraterstraat en Sint-Jozefstraat richting de Gontrode Heirweg. Wie van Flora komt, kan omrijden via de Van Laetestraat.
Opgelet: Tot eind november geldt in de Van Laetestraat tussen de Gontrode Heirweg en Van Laetestraat nr. 2 éénrichtingsverkeer voor auto's van Melle richting Merelbeke. U dient dan om te rijden langs de Caritasstraat en Heidestraat. Fietsers kunnen er wel door in beide richtingen.
De aannemer zorgt ervoor dat voetgangers nog aan minstens één zijde langs de werf kunnen passeren.
fietsers ook nog in twee richtingen door kunnen op het voet- en fietspad aan de zijde van de bank. Fietsers tussen de Fraterstraat en N9 zullen via de Avenskouter en de doorsteek naar de Vinkenlaan kunnen rijden. Fietsers komende van de onderdoorgang van de R4 kunnen nog naar Gent of de N9 via de Platanendreef en Vijverwegel. Vanaf midden november kunnen fietsers in beide richtingen om veiligheidsredenen niet meer langs de werf passeren en dienen ze de fietsomleiding via de Sint-Jozefstraat – Gontrode Heirweg – Bloemstraat – Mellestraat richting de Merelbekestraat te nemen. De Vijverwegel en Platanendreef zijn de aangewezen routes voor fietsers naar en van de onderdoorgang onder de R4.

De bussen van De Lijn volgen een omleiding, net zoals het autoverkeer.
Bus 20 rijdt tussen het centrum van Melle en Melle Vogelhoek om via de Brusselsesteenweg. Bussen 42 en 48 rijden tijdelijk niet meer tussen de rotonde van de Hundelgemsesteenweg met de Guldensporenlaan en Merelbeke Station. De bus rijdt vanaf de rotonde via de Van Goethemstraat naar het station en verder naar Gent via de Mellestraat en Moscouviaduct. Bus 43 rijdt al vanaf de Bergstraat richting Gent waardoor de haltes tussen de Bergstraat en kerk van Flora niet worden bediend. Via www.delijn.be/omleidingen is het mogelijk de route te plannen. Voor info over de aangepaste dienstregeling kan je ook terecht op het nummer 070 220 200 (De Lijn).