Doe mee aan 30 dagen minder wagen

Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 8.23 u.
Heb jij al gehoord over de actie '30 dagen minder wagen'? Met die campagne wil het Netwerk Duurzame Mobiliteit iedereen oproepen om in de maand juni zo weinig mogelijk met de auto te rijden. Een belangrijke stap naar een duurzamere mobiliteit.

En voor iedereen die denkt: 'Ja maar, hoe ga ik dat in godsnaam doen, zo’n hele maand zonder auto?' Geen stress!

Vorig jaar hebben 6.500 mensen de uitdaging overleefd. En als het eens een dag niet lukt zonder auto, dan is dat helemaal geen ramp. Meedoen is het allerbelangrijkste.

En voor de twijfelaars, nog een paar goede redenen om mee te doen met '30 Dagen Minder Wagen':

Samen is alles plezanter: Dit jaar kan je met een groep inschrijven. Verzamel vrienden, buren, collega’s, familie... en moedig elkaar aan om minder met de auto te rijden.

Gezonde lucht is plezant: Fietsen, stappen, bussen, treinen, poolen … ze zorgen allemaal voor meer propere lucht. En een beetje fysieke inspanning is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Geld uitsparen is plezant: Een eigen auto kost duizenden euro’s per jaar. Een maandje autominderen laat zich dus ook voelen in je portemonnee. Extra geld voor terrasjes en ijsjes!

Gratis voordelen krijgen is plezant: Wie zegt er nu nee tegen kortingen op De Lijn, Cambio en Blue-bike? Of andere leuke extra’s en wedstrijden? Het is allemaal inbegrepen als je meedoet met 30 Dagen Minder Wagen.

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit staat klaar om je te helpen met massa’s tips & trucjes die het gemakkelijker maken om die wagen een maandje te laten staan.

Doe mee en schrijf je in op https://30dagenminderwagen.be