3e fase werken Gontrode Heirweg vanaf januari 2019

Sinds het voorjaar van 2018 zijn de gemeenten Melle en Merelbeke en FARYS gestart met grondige wegen- en rioleringswerken in de Gontrode Heirweg en omgeving. De Gontrode Heirweg krijgt van aan de Bloemstraat tot aan de Caritasstraat nieuwe rioleringen en een nieuwe wegaanleg. Ook een deel van de varingstraat - van de Gontrode Heirweg tot de Park ten Hovelaan - wordt heraangelegd.

In januari 2019 is fase drie van start gegaan.

Periode: januari 2019 - zomerbouwverlof (half juli) 2019

De Gontrode Heirweg van de Ringvaart tot de Van Laetestraat (kruispunt inbegrepen) en van de Ringvaart tot de Doornlaan (kruispunt inbegrepen) wordt volledig vernieuwd. Ook d Varingstraat van de Gontrode Heirweg tot de Park ten Hovelaan (kruispunt inbegrepen) wordt volledig vernieuwd. Er komt nieuwe riolering, wegenis en een aangepaste signalisatie.

Voor wie?

De werkzone wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer:

Vanaf het kruispunt van de Gontrode Heirweg met de Fraterstraat en de Merelbekestraat wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Merelbekestraat, Brusselsesteenweg en Geraardsbergsesteenweg richting Gontode.

Vanaf het kruispunt van de Gontrode Heirweg met de Caritasstraat en de Lindestraat wordt het verkeer omgeleid naar Flora via de Caritasstraat, Salisburylaan, Heidestraat en Fraterstraat (omleiding via Merelbeke). Het verkeer op de Geraardsbergsesteenweg wordt ter hoogte van het kruispunt met de Oude Geraardsbergsesteenweg omgeleid naar Flora via de Geraardsbergsesteenweg, Brusselsesteenweg en de Merelbekestraat.

Omleiding voor fietsers:

Fietsers worden omgeleid via de Park teh Hovelaan, Braamboslaan, Varingstraat, Akkerstraat, Brusselsesteenweg (fietspad tussen de Akkerstraat en Ringvaartbrug wordt tijdelijk tweerichting), Ringvaartwegel (jaagpad langs de Ringvaart), Begijnenwegel, Spoorwegel (fietspad langs de spoorweg) en Lindestraat naar de Gontrode Heirweg en in de omgekeerde richting via dezelfde route.

Omleiding voor de Lijn:

De bussen van de Lijn volgen een omleiding, net zoals het autoverkeer. Bus 20 rijdt tussen het centrum van Melle en Merelbeke Vogelhoek om via de Brusselsesteenweg. De bussen tussen MErelbeke en Gent rijden terug normaal.