3e fase werken Gontrode Heirweg vanaf januari 2019

Sinds het voorjaar van 2018 zijn de gemeenten Melle en Merelbeke en FARYS gestart met grondige wegen- en rioleringswerken in de Gontrode Heirweg en omgeving. De Gontrode Heirweg krijgt van aan de Bloemstraat tot aan de Caritasstraat nieuwe rioleringen en een nieuwe wegaanleg. Ook een deel van de varingstraat - van de Gontrode Heirweg tot de Park ten Hovelaan - wordt heraangelegd.

In januari 2019 is fase drie van start gegaan.

Periode: januari 2019 - zomerbouwverlof (half juli) 2019

De Gontrode Heirweg van de Ringvaart tot de Van Laetestraat (kruispunt inbegrepen) en van de Ringvaart tot de Doornlaan (kruispunt inbegrepen) wordt volledig vernieuwd. Ook de Varingstraat van de Gontrode Heirweg tot de Park ten Hovelaan (kruispunt inbegrepen) wordt volledig vernieuwd. Er komt nieuwe riolering, wegenis en een aangepaste signalisatie.

Voor wie?

De werkzone wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer:

Vanaf het kruispunt van de Gontrode Heirweg met de Fraterstraat en de Merelbekestraat wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Merelbekestraat, Brusselsesteenweg en Geraardsbergsesteenweg richting Gontrode.

Vanaf het kruispunt van de Gontrode Heirweg met de Caritasstraat en de Lindestraat wordt het verkeer omgeleid naar Flora via de Caritasstraat, Salisburylaan, Heidestraat en Fraterstraat (omleiding via Merelbeke). Het verkeer op de Geraardsbergsesteenweg wordt ter hoogte van het kruispunt met de Oude Geraardsbergsesteenweg omgeleid naar Flora via de Geraardsbergsesteenweg, Brusselsesteenweg en de Merelbekestraat.

Omleiding voor fietsers:

Fietsers worden omgeleid via de Park teh Hovelaan, Braamboslaan, Varingstraat, Akkerstraat, Brusselsesteenweg (fietspad tussen de Akkerstraat en Ringvaartbrug wordt tijdelijk tweerichting), Ringvaartwegel (jaagpad langs de Ringvaart), Begijnenwegel, Spoorwegel (fietspad langs de spoorweg) en Lindestraat naar de Gontrode Heirweg en in de omgekeerde richting via dezelfde route.

Omleiding voor de Lijn:

De bussen van de Lijn volgen een omleiding, net zoals het autoverkeer. Bus 20 rijdt tussen het centrum van Melle en Merelbeke Vogelhoek om via de Brusselsesteenweg. De bussen tussen MErelbeke en Gent rijden terug normaal.

Meer info

UPDATE JUNI 2019

Op 13 juni 2019 gaat aannemer Verhelst het bouwverlof in. Op 5 augustus worden de werken hervat.

Om de bewoners in zo goed mogelijke omstandigheden het bouwverlof in te sturen start de aannemer Verhelst zaterdag 6 juli 2019 met de asfalteringswerken van de onderlaag asfalt in de Gontrode Heirweg zone tussen Varingstraat en de Doornlaan.

Bewoners zullen enige tijd hun woning niet kunnen bereiken met gemotoriseerd verkeer want de asfalt dient enkele uren uit te harden.

De werken beginnen rond 6 uur ’s morgens en zullen beëindigd zijn rond de middag.

Bewoners zijn ook persoonlijk door de aannemer verwittigd.

In de loop van de maand juli wordt een bewonersbrief verspreid met meer informatie over het beëindigen van de huidige fase (fase 3 - gedeelte Gontrode Heirweg tussen de Varingstraat en de Doornlaan) en het opstarten van fase 4 (Gontrode Heirweg tussen de Doornlaan en de Merelbekestraat). Jen kan deze brief onderaan deze pagina downloaden.