Provincie maakt werk van aansluiting fietssnelweg F40 in Melle en Destelbergen op jaagpad Schelde

Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 8.51 u.
De Provincie Oost-Vlaanderen werkt aan de verdere ontwikkeling van de fietssnelweg F40 (Grote fietsring Gent). Volgend jaar worden aan de Mellebrug de fietspaden als onderdeel van de fietssnelweg F40 aangesloten op het jaagpad langs de Schelde.

Dit moet in de toekomst zorgen voor een vlottere en veiligere fietsverbinding voor het fietsverkeer tussen Melle, Destelbergen en Gent.

De provincie stelde samen met de gemeenten Melle en Destelbergen het project voor tijdens een infomarkt in de raadzaal van het Melse gemeentehuis. Geïnteresseerde fietsers uit de ruimere omgeving rond de Mellebrug en buurtbewoners keken de plannen in en stelden vragen.

Kwaliteitsvolle connectie

Met het project worden de fietspaden over de brug aangesloten op de jaagpaden. Dit zorgt voor een veilige verbinding. Daarbij moet de N438 aan de kant van Destelbergen niet worden overgestoken. De aansluiting op de jaagpaden worden op een vier meter brede fietsweg gerealiseerd. De fietspaden op de Charles Lebonstraat worden bovendien ook vernieuwd.

Samenwerking

Het realiseren van de fietsinfrastructuur gebeurt in samenwerking tussen Provincie Oost-Vlaanderen, de gemeenten Melle en Destelbergen en de Vlaamse overheid. De financiering komt van de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.

Timing

Na de infomarkt maakt de Provincie de definitieve plannen op en kunnen de nodige grondverwervingen van start gaan. De Provincie hoopt om na het verkrijgen van de omgevingsvergunning volgend jaar met de werken te kunnen starten.