Medea: voorstelling van water en vuur

Medea, water en vuur.
De niet-Griekse Medea leeft met haar Griekse man Jason in Corinthe. Ze hebben twee kinderen. Jason is, net als Medea, van koninklijke komaf maar hij bezit geen koninkrijk. Hun huwelijk wordt verstoord als Kreon, koning van Corinthe, Jason zijn eigen dochter Glauce als vrouw aanbiedt. Met een carrière en een troon voor zijn nageslacht in het vooruitzicht is Jason bereid Medea aan de kant te zetten. Medea beschuldigt haar man hierop van
ontrouw, kan zijn stap absoluut niet begrijpen en zint op wraak. Bang voor Medea's drift
besluit Kreon haar onmiddellijk uit Corinthe te verbannen. Zij weet echter één dag uitstel te
krijgen, genoeg om haar moordlustige plannen ten uitvoer te brengen. Jason 's pogingen om Medea zijn motieven voor het tweede huwelijk uit te leggen mislukken en sterken haar alleen maar in haar voornemen. Nadat Medea Aegeus, koning van Athene, van haar verbanning op de hoogte heeft gebracht en hem plechtig laat beloven haar in zijn land op te nemen, voert ze haar plan uit. Tegenover Jason doet ze net alsof ze zich met haar verbanning heeft verzoend, maar vraagt hem om één gunst: mogen hun twee zoons in Corinthe blijven? Om Jasons nieuwe vrouw alvast gunstig te stemmen met het oog op dit verzoek, laat ze haar kinderen een kostbare kroon afgeven. Die blijkt vergiftigd en leidt niet alleen tot de dood van Jasons nieuwe vrouw, maar ook tot die van haar vader, Kreon.
Medea, een mysterieuze voorstelling van water en vuur.

Auteur: Euripides

Regie: Herman Van Den Bulcke

Spel: Carine Coene – Niels Thienpont – Rebecca Van Vlierberghe – Michiel Dewagtere – Sven De Weder – Julie Vandenbussche – Lena De Weder – Lut Van Avermaet – Stéphanie Schauvliege.

Dans: Karolien De Marlie – Aurelie Lebrun – Stijn Gezel – Heiko Verhelst – Sara De Craemer – Inge Pauwels – Sanne Van Dam – Jens Thienpont – Marjan Selleslags.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; Leden Opendoek, Student en +65: 7,00 €

Waar

Cultuurcentrum Gildenhuis

Organisatie

Toneelhuis Colisse&Co