Antartica en klimaatverandering

Koen Meirlaen is een geboren verkenner, begonnen als scout. Later ging hij vaak met de rugzak op stap. Onderweg leerde hij de schoonheid en kwetsbaarheid van onze aarde kennen. Al snel had Koen Meirlaen de smaak te pakken om geografie te studeren aan de Gentse universiteit en vandaag geeft hij dan ook aardrijkskunde en wiskunde aan leerlingen van de middelbare school Leiepoort campus Sint-Hendrik. De  leerkracht aardrijkskunde won samen met zijn leerlingen de Polar Quest, een educatief project van de International Polar Foundation en met steun van de Vlaamse overheid. Als vertegenwoordiger van zijn school mocht Meirlaen op expeditie naar Antarctica. Daar leerde hij dat het zo niet langer kan. We moeten op een andere, betere, meer duurzame manier met onze aarde omgaan. Het klasproject werd een nationaal project: het AHA-project. Het doel is om zoveel mogelijk mensen wakker te schudden en te laten inzien hoe het met onze aarde gesteld is. De International Polar Foundation leidde Koen Meirlaen daarvoor speciaal op tot poolambassadeur. Nu wil hij mensen informeren en engageren in het besef dat we de aarde niet van onze ouders kregen, maar dat ze ons in bruikleen werd gegeven door onze kinderen.
Sinds de expeditie volgt hij de klimaatwetenschappen op de voet en publiceert o.a. in Knack om een breed publiek te informeren.
Aan de hand van prachtig beeldmateriaal zal Koen Meirlaen dieper ingaan op de onderzoeken, het klimaatverhaal, de onbeschrijflijk mooie natuur en hoe te overleven in extreme koude. Je komt ook meer te weten over het Belgische Prinses Elisabeth-station dat uniek is door zijn zero-emissiekarakter.

Deelnameprijs:
leden NP: €5, niet leden NP: €7 - ter plaatse te betalen
Verantwoordelijk:
Lieve Van Acker
lievevanacker@hotmail.com

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Ledenprijs: € 5

Organisatie

Natuurpunt Boven-Schelde