Energie & voeding

Voeding en energie: het heeft alles met elkaar te maken.
Tenslotte eten we om onze dagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren. Als we niet eten, voelen we ons moe, zwak en krachtloos. Want voedsel zou ons energie moeten geven.

Natuurlijk geeft niet gelijk welk voedsel dezelfde energie. Integendeel, er zijn heel wat voedingsmiddelen die juist energie van ons roven. Denk maar aan alle geraffineerde voeding, alle suikerrijke voeding, de vele frisdranken met synthetische suikers, voeding met slechte vetten, enz.

Maar om voldoende energie uit onze voeding te kunnen halen, moet ons lichaam in staat zijn om het voedsel 'op te nemen' en 'om te zetten'. Daarvoor hebben we een sterke maag en milt nodig, onze belangrijkste spijsverteringsorganen. Werken deze organen niet goed, dan wordt ons voedsel niet goed opgenomen en niet volledig afgebroken. En dat op zich kan leiden tot voedingstekorten terwijl je misschien wel meer dan voldoende eet.

Tijdens deze interactieve workshop (mét kookles!) legt Sabine jullie alles uit over een goede werking van de maag en de milt. We bekijken welke voedingsmiddelen ons energie geven en welke energie van ons roven. In het tweede deel van de workshop volgt ook echt een kookles. We sluiten af met het bereiden van een super lekkere en evenwichtige maaltijd.

Voor iedereen die zijn of haar energie op peil wil brengen of houden via voeding!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 75,00
Basistarief: 75,00 €

Waar

Entre Cour & Jardin

Organisatie

Compagnie Bougie