Louis Van Dievel te gast in de bib

Een boeiende avond met Louis Van Dievel.
Louis Van Dievel praat over en vertelt uit "De onderpastoor", zijn recentste roman. Hij schets hierbij de achtergronden en beweegredenen, maar gaat vooral ook in gesprek met de lezers.

Louis Van Dievel (1953) is schrijver en journalist. Hij liep school aan de Antwerpse tolkenschool en ging daarna in de journalistiek. Hij was onder meer actief bij De Morgen, de toenmalige BRT, de VTM, de VRT en Radio Donna. Tegenwoordig is hij moderator bij deredactie.be.

Hij debuteerde in 2002 met 'Happy days'; een thriller-relaas over een getuige van moord en vluchtmisdrijf, die door zijn van drank, drugs en seks vervulde levensstijl weinig serieus genomen wordt. Hij brak in 2006 door met zijn roman 'De Pruimelaarstraat'. Onder het mom van volstrekte fictie speelt dit boek in op de misdaden en arrestatie van Staf Van Eyken, alias de 'Vampier van Muizen', die de buurjongen van de auteur was. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en werd later geadapteerd tot toneelstuk.

In 2012 viel Van Dievel voor de tweede keer in de prijzen, toen zijn thriller 'Hof van Asissen' met de Hercule Poirotprijs en een nominatie voor de Diamanten Kogel bekroond werd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Openbare bibliotheek Melle - Hoofdbibliotheek

Organisatie

Openbare bibliotheek Melle