Kunst- en creakampen : Natuurleuk (voor kinderen geboren in 2014 - 2011) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be! Dit is een UiTPAS evenement.

Tijdens deze 4 dagen gebruiken we verschillende soorten kunsten om onze creativiteit en fantasie los te laten. Op vrijdag maken we als echte kunstenaars een tentoonstelling waarbij we onze resultaten voorstellen aan onze familie en vrienden.
• Boetseren : Kleileuk !
We laten ons inspireren door de natuur, denk maar aan een bloem, een dier, een boom, sierlijke vormen van vogels, golven van de zee, ruwe rotsen … teveel om op te noemen.
• Tekenen/kleuren
Onze boetseerwerkjes komen terecht in een mooi landschap van duinen, velden, bomen, bloemen enz… dat we samen tekenen en kleuren op een grote rol papier.
• De wondere wereld van de geneeskrachtige kruiden
Iedereen kent wel het gebruik van geneeskrachtige kruiden in een kruidenthee, maar wisten jullie dat die kruiden ook in andere bereidingen worden gebruikt? We maken een aantal producten met kruiden zoals een shampoo, een verzorgende zalf, een lippenbalsem,... Al de producten die we maken zijn achteraf bruikbaar en nemen we na de tentoonstelling op vrijdag mee naar huis!
• Uitstap naar de Alpaca hoeve
Alpaca's zijn lieve, zachte gezelschapsdieren. Tijdens onze avontuurlijke wandeling, samen met de Alpaca's, komen we alles te weten over deze dieren. We bekijken ook de vele planten en kruiden. We leren 'bushcraft', dat is de kunst van het overleven in de natuur, zoals vuur maken zonder aansteker of lucifers…
• Samen musiceren en zingen
We leren enkele liedjes over de natuur en daarbij spelen we muziek met al dan niet zelfgemaakte muziekinstrumenten.
• Knutselen
Vele materialen uit de natuur zijn pareltjes om mee te knutselen. Denk maar aan een krans van schelpen, het vlechten van touwen, figuren maken uit vilt of karton. Ook kurk is een mooie en natuurlijk materiaal waar we veel mee kunnen aanvangen.
• Slotdag : opbouwen van de tentoonstelling
We maken een mooie presentatie en samenvatting van de verschillende activiteiten die we deze week hadden. We tonen onze kunstwerkjes en onze kruidenbereidingen aan onze ouders en familieleden. We maken hierbij een echte tentoonstelling en we serveren een verfrissende kruidendrank om onze tentoonstelling te openen. Misschien maken we zelfs nog een muziekje. Applaus, dames en heren...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 64,00
Basistarief: 64,00 €

Waar

Organisatie

Gemeentebestuur Melle