Confessioni PART II - avondvoorstelling met Jo Decaluwe

Op zaterdag 7 maart 2020 organiseert Benny De Grove "Confessioni Part II", een avondvoorstelling van zijn fototentoonstelling Confessioni aangevuld met een theaterstuk van Jo Decaluwe. Deze vernissage gaat door in Roo-kerk, een eigentijdse ontmoetingsruimte in Gontrode.

Deze avond wordt georganiseerd met én voor twee goede doelen: “Give us a Break”, vakantieopvang voor kinderen met een beperking en “Zorgdorpen”, een zorgorganisatie die mensen met een zorgvraag kansen geeft om inclusief en autonoom te wonen op gemengde zorgsite waaronder De Heide in Merelbeke.
Meer info en reservatie: confessioni@zorgdorpen.be

Jo Decaluwe brengt er het stuk De Raadsheren van Nevele. Dit is een blijspel, gemaakt naar de verslagen over de gemeenteraad van Nevele eind jaren 1880, van de hand van de jonge Cyriel Buysse. Dit stuk wordt voorafgegaan door een korte toelichting door Benny De Grove bij de fototentoonstelling Confessioni.

Achtergrondinformatie:
CONFESSIONI is een fotoproject door Benny De Grove en zijn zoektocht naar onze pure gevoelens en symboliek om zodoende onze werkelijke basisspiritualiteit te ontdekken, los van culturele invloeden. Op zich een onmogelijke opdracht, want van zodra we denken, lezen, schrijven, kunst maken zijn we met cultuur bezig. Toch gaat de kunstenaar de uitdaging aan en poogt vooral een interactie tussen de toeschouwer en de werken te bekomen. De foto's ogen meer als schilderijen dan als fotografie. Dit komt zowel door de digitale bewerking van de beelden als de afwerking op houten panelen en geeft hierdoor een barokke, renaissance indruk. Deze lanceringsavond in het Marca, maakt deel uit van een reeks solotentoonstellingen van Benny. Ze zal onder andere uitgebreider te zien zijn in de St Niklaaskerk in Gent gedurende de maand mei van het Van Eyck jaar. Voor meer info en werken van deze solotentoonstelling kan je terecht op volgende link: www.bennydegrove.com/confessioni

Bron: UiTinVlaanderen.be