Grabbelpas zomer 2020 - week 1 (geb 2014 tem 2008) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be! Dit is een UiTPAS evenement.

Creatief bezig zijn en plezier beleven, dat is wat Grabbelpassen zo leuk maakt! Tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie kan je daarvoor ook bij ons terecht.

Omwille van de coronacrisis biedt het gemeentebestuur van Melle de zomerse Grabbelpasactiviteiten aan in weekbubbels. Dit wil zeggen dat je niet per dag en per activiteit kan inschrijven, maar enkel voor een volledige week.

De activiteiten zullen zoveel mogelijk buiten of in goed verluchte binnenruimtes doorgaan, dit verkleint de kans op besmettingen. Ook handen wassen wordt ingepland: bij de start van de activiteiten, na ieder toiletbezoek en voor het eten.

Het is niet verantwoord om kinderen naar Grabbelpas zomer 2020 te brengen die ziekteverschijnselen vertonen. Indien wij dit merken, zijn wij genoodzaakt om uw kind in quarantaine te zetten en wordt er verwacht dat je het kind direct kan komen ophalen.

Ondertussen blijft de situatie rond het coronavirus zich verder ontwikkelen. Ouders kregen het perspectief om weer op vakantie te gaan.
Enkele belangrijke afspraken voor kinderen die terugkeren van een vakantiebestemming met code rood of oranje:
• Als de deelnemer uit een rood gebied terugkomt, geldt verplichte quarantaine (14 dagen) en dient deze dus gerespecteerd te worden. De deelnemer kan in dit geval dus tijdens de quarantaineperiode niet deelnemen aan de activiteiten.
• Bij de oranje gebieden is quarantaine sinds 14/07 niet meer nodig, wel extra waakzaamheid. Een test wordt niet aangeraden.
• Groen = het kind kan deelnemen zonder problemen.
Als organisator vertrouwen we hiervoor op de verantwoordelijkheid van de ouders.


Het programma voor deze week:

Maandag 17 augustus - Sampling, muziekproductie en DJ'ing

Zelfs in hedendaagse muziek ontmoeten de digitale en de analoge wereld elkaar nog vaak. Een dansnummer gebruikt geluiden van instrumenten of van dagdagelijkse voorwerpen om nadien vervormd en soms onherkenbaar te worden verwerkt. Een klap op een doos wordt de beat van je eerste zelfgemaakte hit! Daarna nog een leuk deuntje en een zanglijn die je vlot onthoudt er overheen en we staan al ver. Leer tijdens deze dag je eigen nummer opbouwen en leer werken met apparaten zoals de Ableton Push en software pakketten zoals FL Studio, Logic Pro en Garage Band.

Dinsdag 18 augustus - Breakdance

Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj'en de vier elementaire onderdelen van hiphop.

Tijdens deze workshop leer je de eerste stappen van het breakdancen. Heb je al ervaring met deze dansstijl, dan kan je jouw techniek nog wat bijschaven en nieuwe moves leren.

Woensdag 19 augustus - Slapstick en comedy

Lachen, gieren, brullen… Want lachen is gezond!

In de workshop Slapstick en Comedy gaan we sterren als Charlie Chaplin, Laurel & Hardy en Mister Bean achterna. We creëren rare typetjes, trekken gekke bekken, pakken uit met rare loopjes en overdreven emoties. We spelen met elke vezel van ons lijf. Handen, armen, benen, buik, borst, hoofd… alles speelt mee zonder één woord te zeggen. Aan het eind van de theater workshop hebben we onze eigen slapstickscène gemaakt en spelen we ze voor elkaar.

Donderdag 20 augustus - Dansworkshop I.V. Dans & Gym

Heb jij ook kriebelende dansvoetjes?

Kinderen van 6 tot 12 jaar met een dansmicrobe zijn meer dan welkom op deze dag vol dans, fun, muziek en nog zoveel meer…

Tijdens deze workshop maken de kinderen kennis met heel wat verschillende dansstijlen: funky jazz, hiphop, modern jazz, showdance… Met verschillende muzikale thema's wordt de fantasie van de jonge dansertjes geprikkeld en ontwikkelen ze expressie en durf. Naast de basistechnieken binnen dans, wordt er ook gewerkt aan een choreografie, dansbeleving, ritmisch gevoel en inlevingsvermogen op een speelse wijze.

Warm jouw dansvoetjes maar al op! Hopelijk tot dan?

Vrijdag 21 augustus - Flamenkita

In de workshop Flamenkita bouwen we samen een verhaal op met veel passie voor de Spaanse cultuur en de wereld van de flamenco. Doorheen de workshop gaan we creatief aan de slag met stof, papier en karton om ons van Spaanse accenten en decor te voorzien. We klappen als "palmeros", zingen als "cantaores" en dansen als "bailadores". We eindigen zoals het hoort in een Spaanse fiesta! Olé!

De annulatievoorwaarden vind je terug op onze website https://www.melle.be/annulaties.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 45,00
Basistarief: 45,00 €

Waar

Openbare bibliotheek Melle - Uitleenpost 't Lijsternest

Organisatie

Gemeentebestuur Melle