De hel voorbij

“Het is niet al goud dat schittert” blijkt al vlug uit het decor en de enscenering van deze voorstelling: hier kunnen sommige gevels afbrokkelen. Vandaag komen Katrien en Steffen langs voor het diner, een barbecue met veel geladen ingrediënten.
Sandra en Katrien, beiden nu moeder, hebben samen gestudeerd, maar zijn elkaar daarna volledig uit het oog verloren.
Mislukte carrières, workaholics die hun kinderen nauwelijks zien, moeders die overbezorgd of achteloos zijn. Politieke betrokkenheid en uitspraken als "alles moet gezegd kunnen worden" en nultolerantie.
Uiteindelijk komt alles ter sprake: depressie, sekseloosheid in het huwelijk, leugens en beschuldigingen. Slim verdeeld in het stuk over de verschillende "gangen" van aperitief via dessert tot hennep. Spetterende anekdotes en dialogen, overgoten met een chocoladesaus van tweedehands verlegenheid en schaamte vormen het recept voor een vermakelijk en confronterend theaterstuk.
Deze voorstelling is een wereldpremière.
Het is de eerste opvoering van het toneelstuk van Nicole Armbruster (voor de theaterversie was er ook een ARD-film met de gelijknamige titel "Zur Hölle mit den änderen"). Uit het Duits vertaald door Herman Van Den Bulcke.
Auteur: Nicole Armbruster
Vertaling en regie: Herman Van Den Bulcke

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Student / 65+ - 8,00 euro

Waar

Cultuurcentrum Gildenhuis

Organisatie

Toneelhuis Colisse&Co