NIEUWE DATUM - Poëzieweek: Workshop poëzie schrijven Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be! Dit is een UiTPAS evenement.

OMWILLE VAN DE CORONAMAATREGELEN WORDT DEZE ACTIVITEIT UITGESTELD.

Naar aanleiding van de poëzieweek (27/01 - 02/02) organiseert Bib Melle in samenwerking met Muzische Workshops een activiteit voor kinderen 8 tot 12 jaar.

Tijdens de workshop 'poëzie schrijven' leren we hoe we een gedicht schrijven dat niemand onbewogen laat. We starten met een aantal basis oefeningen rond rijm, stijl, klank en ritme. We maken kennis met verschillende dichtvormen zoals onder andere de haiku en de limerick. Daarna gaan we dieper in op de boodschap die we willen communiceren via onze poëzie.

Natuurlijk kunnen we onze gevoelens en gedachtes ook in klare taal noteren zodat ze voor iedereen duidelijk en begrijpbaar zijn. De kracht van poëzie schuilt er echter in om mensen te laten stilstaan. Om mensen te raken met de schoonheid van taal. Om niet duidelijk te zijn, maar om te verrassen met alliteraties, associaties en beeldspraak.
Op het einde van de workshop ga je naar huis met een zelfgeschreven gedicht en hopelijk de aspiratie om vaker te schrijven!

De workshop wordt gegeven door artiest-docent Eric van Muzische Workshops.

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Openbare bibliotheek Melle - Hoofdbibliotheek

Organisatie

Openbare bibliotheek Melle