Eenvoudige recepten met restjes
Het groene loof van wortels, preibladeren, aardappelschillen … Hop, de vuilbak in! Zonde, want wist je dat je er nog heerlijke gerechten mee kan maken? Zo kan je de steel van een broccoli of bloemkool nog gebruiken om je soep smaak te geven.
In deze workshop leer je voedselverspilling tegen te gaan door eetbare overschotten te verwerken in nieuwe gerechten. Je voorkomt op die manier dat eten onnodig in de vuilbak terechtkomt. Je produceert minder afval én tegelijk ga je bewuster consumeren. Als een echte zero waste held dus!
Wat gaan we doen?
- We gebruiken zachtgeworden koekjes om een heerlijk dessert te maken.
- Van restjes groenten maken we beignets.
- En wat dacht je van heerlijke pesto of dip op basis van groenten?
- Tot slot een absolute klassieker: een maaltijdsoep gemaakt van overschotjes!
Het groene loof van wortels, preibladeren, aardappelschillen … Hop, de vuilbak in! Zonde, want wist je dat je er nog heerlijke gerechten mee kan maken? Zo kan je de steel van een broccoli of bloemkool nog gebruiken om je soep smaak te geven.
In deze workshop leer je voedselverspilling tegen te gaan door eetbare overschotten te verwerken in nieuwe gerechten. Je voorkomt op die manier dat eten onnodig in de vuilbak terechtkomt. Je produceert minder afval én tegelijk ga je bewuster consumeren. Als een echte zero waste held dus!
Wat gaan we doen?
- We gebruiken zachtgeworden koekjes om een heerlijk dessert te maken.
- Van restjes groenten maken we beignets.
- En wat dacht je van heerlijke pesto of dip op basis van groenten?
- Tot slot een absolute klassieker: een maaltijdsoep gemaakt van overschotjes!
Informatie
Wanneer
- wo 6 juli 2022 van 14 tot 17 uur
- wo 20 juli 2022 van 14 tot 17 uur
- wo 17 augustus 2022 van 14 tot 17 uur
Prijs
€ 35,00
Waar
Colruyt Group Academy Melle
Contact
Organisatie
Colruyt Group Academy