Koken met restjes

Eenvoudige recepten met restjes

Het groene loof van wortels, preibladeren, aardappelschillen … Hop, de vuilbak in! Zonde, want wist je dat je er nog heerlijke gerechten mee kan maken? Zo kan je de steel van een broccoli of bloemkool nog gebruiken om je soep smaak te geven.

In deze workshop leer je voedselverspilling tegen te gaan door eetbare overschotten te verwerken in nieuwe gerechten. Je voorkomt op die manier dat eten onnodig in de vuilbak terechtkomt. Je produceert minder afval én tegelijk ga je bewuster consumeren. Als een echte zero waste held dus!

Wat gaan we doen?

- We gebruiken zachtgeworden koekjes om een heerlijk dessert te maken.
- Van restjes groenten maken we beignets.
- En wat dacht je van heerlijke pesto of dip op basis van groenten?
- Tot slot een absolute klassieker: een maaltijdsoep gemaakt van overschotjes!

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 35,00

Waar

Colruyt Group Academy Melle

Organisatie

Colruyt Group Academy