1001 Schapen - geen sprookje

De nacht dat ik ophield met slapen was een woensdag. En, of een donderdag, dat is maar hoe ge het bekijkt. Het was in ieder geval de dag dat ik begreep dat ik altijd maar de helft heb geweten van wat ik dacht te weten.
Alleen het witte van het zwarte, alleen het heldere van de donkerte, alleen het zekere van de twijfel.

Zijt ge bang? Ik zal u leiden.

In de vuilroze schemering, tussen de restslierten avondval, vanonder de sterrenhemel, dwarsdoor de diepdonkerte vol verborgen gedrochten. Ik zal u sussen en u op uw gemak stellen. Ik zal u meepakken naar de nuttelozen van de nacht.

Te vroeg?

Ik ben vroeg, ja. Maar voor bloemen is het toch nooit te vroeg, die hebben geen uur en geen ingebouwde klok zoals wij. Die bloeien met een beetje water en wat zon. Wij daarentegen verdampen als de zon te veel schijnt en wij verslensen als
een verzopen paddenstoel als het te nat is. Bloemen zijn mooi en geven wat kleur aan ons leven en zijn gelukkig met veel minder dan de mensheid, die "veel” belangrijker vindt dan “echt”. En vergeet niet, bloemen geef je niet met je handen, maar met je hart. 


Elf vermetele protagonisten nemen u mee op hun tocht door de nacht. Ze stellen u voor aan de personages die zich schuilhouden in het donker. U hoeft niets te doen. Integendeel. U mag ontspannen, relaxen en u rustig laten meevoeren. Wij zullen u ontvoeren. Voor een onderhoudend nachtje vermakelijk theatergenot.


Auteur: Mieke Dobbels
Regie: Herman Van Den Bulcke
Met: Lode Demetter, Elien Blommaert, Nicoline Pattyn, Sam Vandermarliere, Lut Van Avermaet, Sven De Weder, Annelies Vander Putten, Fran Leenaerts, Heike Derluyn, Jolien Verschaere, Ruth Verschuere. 

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Student / 65+ / Opendoek - 8,00 euro

Waar

Cultuurcentrum Gildenhuis

Organisatie

Toneelhuis Colisse&Co