Walking-theater "En waar de ster bleef stille staan"

Aan cultuur doen in deze huidige warrige tijden is niet eenvoudig. Toch tracht Colisse & Co met deze productie “En waar de ster bleef stille staan” een bijdrage te leveren aan het culturele aanbod van de gemeente Melle. Het daarvoor uitgewerkte concept bestaat uit een deel van de voorstelling die zal plaatsvinden in de zaal aan tafels. Het andere deel van de voorstelling gebeurt buiten in het “Lijsternest” met de nodige voorzorgen van beschutting en met “schoon toneel”.

SYNOPSIS: 

Pietje Vogel, Suskewiet en Schrobberbeek, drie armoezaaiers die van schooien hun beroep hebben gemaakt, besluiten uit dwingende noodzaak zich te verkleden als “Drie Koningen”. En zo geschiedde. Op Kerstavond trekken de drie kompanen, met veel kabaal en een draaiende ster, de wereld rond op zoek naar spijs en drank. Na hun geslaagde rondgang, beladen met veel lekkers en de geldsom van “twaalf frank en zeven cent en een half” in kas, besluiten de drie naar het café van Paulien te gaan.

Reikhalzend en vol goesting naar een borrel en wit brood met spek en eieren, vertrekken de drie koningen dolenthousiast naar 't café Colisse&Co. Tot ze op hun terugweg, uit pure geestdrift, de weg kwijtraken en hopeloos ronddolen in de stille nacht. De euforie van ervoor maakt plaats voor angst en het hypocriet aanbidden van alle bovennatuurlijke heiligen en andere sacramenten met de fervente smeekbede naar een mirakel.

En inderdaad, na enige tijd zien zij een dwaallicht over het ijs dat een manspersoon blijkt te zijn, die hen meeneemt naar een stal waar kort ervoor “kindeke Jezus” is geboren. Blijkbaar heeft deze belevenis de drie mannen zodanig aangegrepen dat ze alles wat ze verzameld hadden gewoon wegschenken aan die twee vreemde personen en dat pasgeboren kindje. Overdreven edelmoedigheid in de sfeer van geveinsde romantiek? Misschien… jazeker… of toch niet… maar denk je… zou het toch niet?

Vragen, zoveel vragen. En het antwoord?
Krijg je van Colisse & Co in deze voorstelling van “En waar de ster bleef stille staan”.

ROLVERDELING: 

AUTEUR: Felix Timmermans
REGIE EN BEWERKING: Herman Van Den Bulcke
SPELERS: Johan Galle, Sven De Weder, Giel Vandierendonck, Lut Van Avermaet,
Luna Werniers, Wolf De Weder, Lena De Weder, Lieselotte Bockstal 

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Student / 65+ / Opendoek - 8,00 euro

Waar

Cultuurcentrum Gildenhuis

Organisatie

Toneelhuis Colisse&Co