Actualisatie van wachtlijst sociale woningen 

Ben je een kandidaat-huurder voor een sociale woning? Dan is het cruciaal om je in te schrijven op een wachtlijst én die actueel te houden. Maar hoe doe je dit? 

Nieuw inschrijvingsplatform 

Vlaanderen maakte recent werk van een nieuw digitaal inschrijvingsplatform. Het biedt je als kandidaat-huurder de mogelijkheid om je online in te schrijven en je inschrijvingsvoorkeuren rechtstreeks te beheren.

Zitdagen

De woonmaatschappij Dimensa organiseert zitdagen om je te helpen inschrijven. Voor een afspraak kan je surfen naar https://www.dimensa.be/nl/contacteer-de-kandidaten-en-bewonerswerking.

Actualiseren van je inschrijving 

Het actualiseren van je inschrijving op het nieuwe inschrijvingsplatform is belangrijk om in aanmerking te blijven komen voor sociale woningen. Maar hoe actualiseer je je inschrijving? 

  1. Je meldt je digitaal aan met je identiteitsgegevens.
  2. Je controleert en bevestigt je inschrijvingsgegevens. 
  3. Je voegt eventueel extra bewijsstukken toe.

Controleer of je oude inschrijvingsgegevens volledig correct overgezet zijn naar het nieuwe digitale platform en bevestig je digitale inschrijving. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je kandidatuur geschrapt wordt en verlies je je anciënniteit op de wachtlijst voor alle Vlaamse sociale woningen. 

Opgelet: andere meerderjarige gezinsleden moeten zich ook aanmelden om het dossier volledig te laten verklaren. 

Ondersteuning nodig bij de actualisatie? 

Je kan je laten bijstaan door woonmaatschappij Dimensa voor de actualisatie. Tijdens een extra zitdag eind januari zullen medewerkers van Dimensa je bijstaan in Melle in het actualiseren van hun dossier. Afspraken voor deze uitzonderlijke zitdag kan je boeken op de website van Dimensa. Breng alvast je Itsme-app up-to-date, of breng je identiteitskaart met PIN-code mee.