Arte Amanti

De gemeente Melle organiseert jaarlijks een concert in samenwerking met Arte Amanti.

Arte Amanti brengt sinds 2009 internationale artiesten naar een nieuw publiek in steden en gemeenten buiten het klassieke concertcircuit. Arte Amanti stelt uitzonderlijke artistieke persoonlijkheden voor die het publiek betoveren met de mooiste kamermuziekrecitals. Daarenboven wordt elk concert ingezet met een uitzonderlijk jong talent uit België. 

Editie 2024: Kristina Georgieva (viool) en Itamar Carmeli (piano)

Vrijdag 19 april | 20 uur | ROOkerk, Geraardsbergsesteenweg, Melle

Kristina Georgieva, geboren in 2001 in Bulgarije, toonde op jonge leeftijd haar talent als soliste bij verschillende orkesten. Ze nam met succes deel aan internationale wedstrijden en deed veel ervaring op in kamermuziek. Momenteel volgt ze een bachelor bij professor Michaela Martin in Berlijn, die eerder ook in Melle te gast was in het kader van Arte Amanti.

Itamar Carmeli, een klassieke jazzpianist en componist, studeert momenteel bij András Schiff in Berlijn. Eerder studeerde hij in New York, Tel Aviv en Jeruzalem. Carmeli trad op met verschillende orkesten in Israël en Europa en is actief in zowel internationale muziekfestivals en concertzalen als in de operawereld.

Programma:

Edvard Grieg, vioolsonate n°2, opus 13
Bela Bartók, suite voor piano, opus 14
George Enescu, vioolsonate n°2, opus 6
Pancho Vladigerov, Bulgaarse Rhapsodie ‘Vardar’, opus 16

Hoe aanvragen?

Tickets zijn verkrijgbaar via de gemeentewebsite of via de dienst cultuur.

Kostprijs

Gewoon tarief: 18 euro

Houder EDC-kaart: 9 euro (+ gratis begeleider)

UiTPAS met kansentarief: 3,60 euro