Autoluwe Zondag: dag vol activiteiten op het Gemeenteplein

Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 13.05 u.
Kom op 17 september naar het Gemeenteplein en neem deel aan de Autoluwe Zondag. Samen met verenigingen organiseert de gemeente verschillende activiteiten voor jong en oud. Voor de gelegenheid is het Gemeenteplein verboden terrein voor wagens.

Voor een vlot en veilig verloop van de dag en de activiteiten wordt een deel van het Gemeenteplein tussen de Brusselsesteenweg en de Eikerwegel vanaf 10 uur afgesloten. Het verkeer van en naar de Brusselsesteenweg moet dan omrijden via de Klinkerlaan en de Eikerwegel.

Parkeerverbod

Er geldt tussen 10 en 19 uur ook een parkeerverbod op het Gemeenteplein en in de Klinkerlaan langs de kant van onpare huisnummers. Ook de parking naast het gemeentehuis wordt afgesloten.

Tussen 13 en 18 uur kan je op het Gemeenteplein deelnemen aan tal van activiteiten. Zo zorgen Cercle Melle en Footinstruct voor voetbalplezier. Jongens en meisjes kunnen een balletje komen trappen en zich uitleven in een springkasteel. Samen met het Kip van Troje kunnen kinderen en volwassenen van hun fiets een rijdend kunstwerk maken. De Gentsche Goekasjing Sosseteit laat je dan weer kennismaken met geocaching.

Kampioenschap surplacen

Wie graag danst, kan voor info terecht bij dansschool Natural Born Dancers en Toi, Moi et dans vzw. Ze introduceren je in de wereld van de dans en het ballet. De kleinsten kunnen zich uitleven op een go-cartsparcous en voor competitiebeesten is er het Mels Kampioenschap Surplacen met de fiets. Is jouw fiets na deelname aan het kampioenschap aan herstelling toe dan kan je even langsgaan bij Johan. De Mellenaar met een passie voor het herstellen van tweewielers wil met plezier en gratis jouw even nakijken.

Wedstrijd

OKRA en Natuurpunt Boven-Schelde laten je hun werking en activiteiten ontdekken. En wil je meer leren over autodelen en elektrisch rijden dan kan je een kijkje nemen bij de stand van Battmobility. Ga je er even langs en neem deel aan een leuke wedstrijd met mooie prijzen.

Heb je van al die activiteiten dorst gekregen dan kan je al fietsend een eigen sapje maken. Het GROS & Fair Trade zorgen voor een kleine en grote sappentrapper!

Het volledige overzicht met alle activiteiten lees je hier.