BattMobiel heeft nieuwe standplaats op Gemeenteplein

Gepubliceerd op woensdag 17 november 2021 15.44 u.
De elektrische deelwagen van onze gemeente heeft een nieuwe standplaats gekregen. De Battmobiel staat niet langer meer in de Kruisstraat maar je kan hem voortaan vinden op het Gemeenteplein. Aarzel niet om gebruik te maken van deze ecologische auto. Hoe je dat doet, lees je hier.

De regeling voor het gebruik van de Renault Zoé van BattMobility is nog wel dezelfde gebleven. Binnen de diensturen krijgt het gemeentepersoneel voorrang om de wagen in te boeken. Na de diensturen en in het weekend kunnen Mellenaars gebruik maken van dit voertuig. Dat kan door je eerst te registreren op https://www.battmobility.be/. Na het afronden van je aanvraag, goedkeuring door de verzekering en betaling van de waarborg krijg je van BattMobiel een login. Hiermee kun je online, via je pc of op je smartphone, je rit reserveren. Dezelfde webapp heb je ook nodig om de auto te openen. Binnen de app krijg je dan een knop ‘start reservatie’ te zien.
In de wagen vind je zowel de keycard (sleutel) als de laadkaart voor de wagen. Met deze laadkaart kun je de laadkabel loskoppelen van de laadpaal. De laadkabel neem je mee in
de kofferruimte van de auto. Op de keycard (sleutel) bevindt zich een knopje waarmee je de klep van het stopcontact vooraan op de motorkap van de auto kan bedienen.

Comfortabel en makkelijk rijden
Het rijden zelf is eenvoudig, comfortabel en makkelijk. De wagen starten doe je met de start/stopknop. De ‘versnellingspook’ gebruik je enkel voor standen als ‘vooruit’ (D), ‘achteruit’ (R), ‘parkeren’ (P) of ‘neutraal’ (N). Na afloop van je rit parkeer je de auto opnieuw aan de vaste standplaats op het Gemeenteplein. Zorg daarbij dat hij in ‘P’ staat en druk op
de start/stopknop om de wagen uit te schakelen. Het is belangrijk om de laadkabel daarna opnieuw aan te aansluiten. Zo is de persoon na je ook verzekerd van een volle batterij. Je scant opnieuw aan de paal om het laden op te starten en bergt de sleutel terug op. Dan sluit je opnieuw met de webapp met de knop ‘beëindig reservatie’. Heb je nog vragen over het gebruik van de wagen dan kan je altijd even surfen naar www.battmobiel.be/help. Daar kan je een antwoord op jouw vragen vinden en ook instructiefilmpjes bekijken over het gebruik van de sleutel of het opladen van de auto.

Tarieven
De waarborg voor het gebruik van de wagen bedraagt 250 euro. Voor het gebruik van een volledige dag betaal je 37,50 euro. Hierin zit 100 kilometer verbruik inbegrepen. Als je de wagen op een dag deelt met anderen, dan wordt de dagprijs gedeeld over het aantal uur gebruik. Als je op een weekavond bijvoorbeeld de wagen anderhalf uur gebruikt en er zijn andere gebruikers geweest, dan betaal je maar 5,90 euro. De factuur krijg je na gebruik van de wagen.

De auto’s van BattMobiel zijn omnium verzekerd, weliswaar met een franchise van 500 euro. Mocht je een probleem hebben, dan kan je bij Battmobiel terecht op het nummer 09 233 34 44, maar je kan ook rechtstreeks de pechhulpdienst bellen. Alle documentatie kan je vinden in
het handschoenkastje van de wagen. We wensen de gebruikers veel rijplezier en veilige ritten toe.

Info en contact
info@battmobiel.be
09 2 333 444