Behaag je tuin met streekeigen planten

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 15.48 u.
Wil je jouw tuin klimaatbestendiger maken? Plant dan streekeigen groen aan en verbeter de actieve wateropname. Zo vermijd je dat jouw geliefkoosde stukje groen uitdroogt.

Bovendien zorgen diepwortelende bomen voor een verkoelend effect op snikhete dagen. Het bladerdek vormt een natuurlijke parasol voor jou, jouw huisdieren en kleinvee. Veel boomsoorten zorgen ook nog eens voor een surplus, als gezonde snack voor tal van dieren.

Regionaal Landschap Schelde-Durme stelde speciaal voor deze actie een kwalitatief en streekeigen pakket aan groen samen, dat ook geschikt is voor kleinere tuinen. Zo omvat het klimplanten, waarmee je de gevel van jouw woonst kan opfleuren. Wist je dat een groene gevel zorgt voor een koelere binnentemperatuur?

Ontdek de verschillende plantgoedpakketten op de website behaagjetuin.be. Twijfel je over jouw keuze of heb je advies nodig? Neem dan contact op met het Regionaal Landschap Schelde-Durme of met de milieudienst van de gemeente.

Je kan jouw pakket bestellen tussen 1 september en 15 oktober en afhalen op zaterdag 9 december tussen 9.30 en 11 uur in het gemeentelijk depot aan de Autostradeweg.