Belangrijke wijzigingen in de verkeerssituatie

Gepubliceerd op donderdag 14 november 2019 13.51 u.
Vanaf woensdag 20 november wordt er gedeeltelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Gontrode Heirweg. Rond dezelfde periode wordt er een verkeerscirculatie ingevoerd in een gedeelte van de Vossenstraat, de Beekstraat en de Kruisstraat, dit omwille van een bouwkraan.

Gontrode Heirweg

Vanaf woensdag 20 november 2019 zal er éénrichtingsverkeer ingesteld worden op de Gontrode Heirweg tussen de Van Laetestraat en de Caritasstraat.

Het college van burgemeester en schepenen heeft dit beslist met het oog op de verkeersveiligheid.

Verkeer zal mogelijk zijn in de richting van de Van Laetestraat naar de Caritasstraat. Deze richting laat toe dat verkeer komende vanuit KMO-zone Vijverwegel kan ontsluiten richting Geraardsbergsesteenweg.

 Deze tijdelijke verkeerssituatie zal behouden worden tot het einde van de wegeniswerken op de Gontrode Heirweg, voorzien tegen maart 2020 (afhankelijk van de weersomstandigheden).

 In de toekomst zal er op dit stuk van de Gontrode Heirweg een definitief parkeerbeleid ingevoerd worden in functie van een fietsveilig verkeer.

Bouwkraan in de Vossenstraat

Vanaf de week van woensdag 20 november 2019 zal er een verkeerscirculatie ingevoerd worden in de woonlob tussen de Vossenstraat, Lindestraat, Beekstraat en Kruisstraat.

In de Vossenstraat zal er éénrichtingsverkeer zijn van het Gemeenteplein richting Gontrode Heirweg.

In het gedeelte van de Beekstraat tussen de Vossenstraat en de Lindestraat zal er éénrichtingsverkeer zijn in de richting van de Lindestraat.

In het gedeelte van de Kruisstraat tussen de Lindestraat en de Vossenstraat zal er éénrichtingsverkeer zijn in de richting van de Vossenstraat.