Dans & Gym neemt intrek in hypermoderne en duurzame gymzaal

Gepubliceerd op maandag 17 januari 2022 9.26 u.
Niet alleen de leerlingen van de Parkschool maar ook de leden van I.V. Dans en Gym vzw kunnen genieten van de uiterst moderne gymzaal die deel uitmaakt van het nieuwe scholencomplex aan de Beekstraat.

De toestellen van de club hebben er een vaste plaats gekregen wat heel wat tijdswinst oplevert voor de ambitieuze turners. Er is alles voorzien om hen naar een topniveau te tillen in een omgeving die bovendien duurzaam is.

I.V Dans & Gym vzw heeft samen met de gemeente Melle geïnvesteerd in de realisatie van een volledig uitgeruste gymzaal aanpalend aan de turnzaal. De totale oppervlakte bedraagt 622 vierkante meter: de turnzaal van de school is 193 vierkante meter groot en de gymzaal is 315 vierkante meter groot. De school zal gebruikmaken van de gyminfrastructuur van Dans & Gym vzw en de club zal op haar beurt actief zijn in de turnzaal van de gemeente.

De turntoestellen van Dans en Gym hebben in de gymzaal een vaste opstelling gekregen. Het gaat om een valkuil, een fast track en een kuiltrampoline. Er staat ook een brug met ongelijke leggers, een oefenbrug en rekstokken. Daarnaast hebben ook de ringen een vast plaatsje gekregen in de zaal. Dat alles moet een significante tijdswinst opleveren voor de turners die niet langer de toestellen moeten opstellen en opbergen.

De topinfrastructuur laat de gymnasten ook toe om op een veilige en comfortabele manier te oefenen en moeilijke elementen aan te leren. De leden en trainers kunnen in de nieuwe turn- en gymzaal op een aangename manier werken in een volledig specifiek ingerichte gymomgeving. Zo kunnen ze de gymnasten een professionelere omkadering bieden. De geleverde investering zal ook de kwaliteit van het lesgeven verhogen waardoor ook het niveau van de leden zal stijgen.

Zorg voor het milieu en duurzaamheid
Dans & Gym en de gemeente Melle dragen zorg voor het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel en dus werd er extra aandacht geschonken aan zuinig omgaan met energie. Zo worden er milieuvriendelijke oplossingen toegepast voor waterverbruik, verwarming en verlichting. Het E-peil is lager dan E40 (beter dan de vereiste norm). De nodige warmte voor de verwarming van de zaal en het warm water voor het sanitair worden opgewekt met een duurzame warmtepomp. De warmte zelf wordt verdeeld via vloerverwarming en de ventilatielucht. De gymzaal wordt verlicht door led-armaturen met een hoog rendement die gestuurd worden via bewegingsdetectie. En tenslotte wordt het regenwater hergebruikt om de toiletten te spoelen, en zijn de douches voorzien van spaarkoppen om extra water te besparen. De gymzaal is kortom een pareltje op alle vlakken!

I.V. Dans & Gym vzw
I.V. Dans & Gym vzw (vroegere benaming Immer Vooruit vzw) werd in 1897 opgericht en telt intussen al meer dan 525 leden. De vereniging geeft jaarlijks een dans- en gymshow. Een 45-tal geëngageerde trainers en hulptrainers geven les aan kleuters, jongeren, volwassenen en senioren. Bij I.V. Dans & Gym vzw kan je aan toestelturnen, tumbling, dans en conditiegym doen, zowel recreatief als competitief.

Info en contact
I.V. Dans & Gym vzw
www.ivdansgym.be/aanbod
info@ivdansgym.be