Drugpreventie

De start van het nieuwe schooljaar betekent voor velen ook de overstap naar het secundair onderwijs. De overgang naar een 'grote school' is voor jongeren en ouders een spannende gebeurtenis. De overstap gaat samen met veel veranderingen (persoonlijke groei, de vriendenkring, de schoolomgeving,...). Deze veranderingen zorgen voor veel uitdagingen en het is niet altijd even evident om daar als puber mee om te gaan.

Jongeren willen zich onderscheiden en tasten grenzen af, vrienden worden steeds belangrijker. In deze periode gaan jongeren kennis maken en/of experimenteren met genotsmiddelen. Iedereen komt hier vroeg of laat mee in contact. Ook overmatig internetgebruik, gamen en online gokken kunnen voor problemen zorgen. Het is belangrijk kinderen hierop voor te bereiden zodat ze gezonde keuzes kunnen maken.

Dit roept voor veel ouders wel wat vragen en onzekerheden op. De intergemeentelijke preventiedienst Drugpunt Rhode en Schelde kan hierbij ondersteuning bieden. Je mag contact opnemen voor allerlei soorten vragen. De gesprekken zijn steeds vertrouwelijk en gratis.

Indien je vragen hebt over dit thema, de werking van Drugpunt of andere zaken, kan je hen steeds bereiken op luna.dierickx@dekiem.be, of telefoneren naar 0473 65 65 94. Gesprekken zijn steeds vertrouwelijk en gratis.