E40 in november tweemaal afgesloten voor vervanging bruggen

Gepubliceerd op donderdag 17 november 2022 10.38 u.
In de weekends van 16 en 26 november wordt de E40 twee maal afgesloten omwille van werken aan bruggen in Erpe-Mere. Verkeer moet in beide richtingen op grotere afstand omrijden.

Weekend 19-20 november

In de nacht van 19 op 20 november wordt de brug van de Merestraat over de E40 afgebroken; De werken starten op zaterdagavond en moeten afgerond zijn tegen zondagmiddag. In die periode wordt het brugdeel over de snelweg afgebroken en wordt al het puin afgevoerd. 

Tussen zaterdagavond 21 uur en zondagmiddag 12 uur zal de snelweg in beide richtingen afgesloten worden tussen de comlexen Aalst en Erpe-Mere. Verkeer rijdt in beide richtingen om via de R41 (ring Aalst), de N9 en de N46. In Erpe-Mere is de oprit richting Brussel afgesloten. In Aalst zijn de opritten richting Gent afgesloten. 

Weekend 26-27 november

In het weekend van 26 november breekt het Agentschap Wegen en Verkeer de spoorbrug in de E40 richting Brussel op. Tegelijkertijd wordt er aan de andere zijde van de snelweg een tijdelijke brug over de sporen gebouwd. Zo kan het verkeer tijdens de opbouw van de nieuwe brug richting Brussel in twee richtingen langs de werf blijven passeren. Deze werken zullen een heel weekend in beslag nemen. Om de werken te kunnen uitvoeren wordt de E40 richting Brussel afgesloten. De E40 richting Gent blijft open. De afsluiting start op 25 november om 22 uur en duurt tot 28 november 5 uur. 

Om te grote verkeersdrukte in de onmiddellijke omgeving te vermijden zal de E40 in dat weekend al vanaf het complex Merelbeke afgesloten worden. Dat betekent ook dat alle opritten tussen Merelbeke en Aalst (vb. aan complex Wetteren) richting Brussel worden afgesloten. Al het verkeer dat vanuit de richting van de kust en vanuit regio Gent naar het oosten van het land moet, wordt omgeleid via de E17 en de Antwerpse ring. Verkeer uit de omgeving van de werf dat richting Brussel moet, wordt lokaal omgeleid via de N9 en de ring van Aalst. 

Als je je in één van deze weekends moet verplaatsen in de richting van Brussel, vragen we om de omgeving te mijden of rekening te houden met hinder en vertragingen. Plan je verplaatsing slim in zodat je zo weinig mogelijk last hebt van het verkeer.