Energievriendelijk renoveren in 2021

Gepubliceerd op woensdag 16 december 2020 8.30 u.
Nieuwe eigenaars in 2021 die hun woning grondig renoveren op vlak van energie, kunnen renteloze leningen krijgen tot 60.000 euro. Ook een mooie premie is een mogelijkheid, zowel voor de renovatie als voor verwijderen van asbest en voor muurisolatie en isolerende beglazing.

De EPC-labelpremie

Hoe goed je huis scoort op vlak van energie, wordt uitgedrukt met een EPC-label: een energieprestatiecertificaat. 

Vertrek je met een woning die EPC-label E of F heeft, en renoveer je die tot je label A, B of C haalt binnen een periode van vijf jaar, dan kan je een EPC-labelpremie aanvragen. 

Ook wie een appartement renoveert van een label D, E of F naar label A of B kan zo'n EPC-labelpremie ontvangen. 

Renteloos renovatiekrediet en energielening+

Nieuwe eigenaars die in 2021 hun woning grondig energetisch vernieuwen kunnen een renteloze energielening krijgen tot 60.000 euro. De lening is gericht op nieuwe eigenaars vanaf 2021 die hun woning binnen de vijf jaar na aankoop, erfenis of schenking zo verregaand mogelijk willen verbeteren.

Verhoogde premie voor muurisolatie en isolerende beglazing

De premies voor hoogrendementsbeglazing en voor isolatie van de buitenmuur aangebracht langs de buitenzijde (en dus niet in de spouwmuur) worden voor eindfacturen vanaf 2021 verhoogd. 

Tijdelijk verhoogde premie voor dakisolatie en buitenmuurisolatie bij asbestverwijdering

Vanaf 2021 wordt er een belangrijke nieuwe maatregel ingevoerd om Vlaanderen versneld asbestvrij te maken. Bij het isoleren van een dak of van de buitenmuur langs de buitenzijde, wordt in 2021 en 2022 bovenop de isolatiepremie een premie van 8 euro per m² voorzien wanneer gelijktijdig asbestleien, een asbesthoudend onderdak of asbesthoudende gevelkleding worden verwijderd. 

Informatie en advies

Meer details over deze lening en premies vind je op onze website: https://www.ocmwmelle.be/product/1016/energievriendelijk-renoveren-in-2021

Verder kan je een afspraak maken bij Wonen Leie en Schelde

Zitdag OCMW Melle: woensdag van 8 tot 12 uur

Maak een afspraak via 09 210 71 50 of info@wonenleieschelde.be