Erfgoeddag

 

Op 22 april organiseert het Gemeentelijk Museum, archief en documentatiecentrum ter gelegenheid van Erfgoeddag een verkiezing van de Grootste Mellenaar. De kandidaten zijn intussen gekend en binnenkort weten we wie er verkozen wordt: wordt het een ondernemer, een kunstenaar, een geestelijke of misschien de plaatselijke vroedvrouw? Op Erfgoeddag kom je in het Gemeentelijk Museum alles te weten over de meest verdienstelijke Mellenaars uit de laatste 200 jaar.

Hoe stemmen?

Vanaf 9 april tot en met 18 april kan je je stem uitbrengen via het online stemformulier of de papieren versie die je in april terugvindt in de Melle in Beweging. De gewone formulieren kunnen worden afgegeven in het gemeentehuis, in het museum, in de hoofdbibliotheek en in 't Lijsternest. Op Erfgoeddag kan je je stem nog tot 16 uur uitbrengen in het museum.

Stem hier!

Update: met 313 stemmen van de 721 haalde Wim De Craene de titel van 'Grootste Mellenaar' op Erfgoeddag 2018. Hij ging Leon Huyghe en Maria Poelman vooraf, die respectievelijk 139 en 101 stemmen haalden. 

De kandidaten