Evaluatiestudie gevleugelde voetgangersoversteek

Gepubliceerd op maandag 10 september 2018 10.13 u.
Agentschap Wegen en Verkeer laat een evaluatiestudie maken van de mogelijke effecten van een nieuw type voetgangersoversteek: de gevleugelde voetgangersoversteek.

Dit gebeurt aan de hand van een voormeting en een nameting, waarbij er een vergelijking wordt gemaakt van het oversteekgedrag van de voetgangers, het stopgedrag van auto’s en vrachtwagens (o.a. dodehoekproblematiek bij het oversteken) etc.

Eén van de geselecteerde oversteekplaatsen voor deze studie bevindt zich in Melle, namelijk de oversteekplaats op de Geraardsbergsesteenweg nabij de Kerkwegel en de Sint-Vincentiusschool (Gontrode).

In functie van deze studie zal de oversteekplaats gedurende 3 dagen gefilmd worden rond de periode van begin schooltijd, einde schooltijd en tijdens de middagperiode. Dit om de interactie tussen overstekende voetgangers en bestuurders in de nabijheid van de oversteekplaats in beeld te brengen. Het beeldmateriaal wordt enkel gebruikt voor de analyse van de interactie tussen de verschillende verkeersdeelnemers. Er wordt geen koppeling gemaakt met persoonsgegevens. Er is dus geen inbreuk op de privacy.

Het filmen van de voormeting is gepland op dinsdag 18/09, woensdag 19/09 en donderdag 20/09/2018.

Indien u verdere vragen heeft, kunt u contact opnemen met Kristof Mollu, de leidend ambtenaar van deze studie. Zijn contactgegevens vindt u hieronder.

Kristof Mollu Verkeerskundige veiligheid

AGENTSCHAP WEGEN & VERKEER Expertise Verkeer en Telematica

GSM. 0498 64 00 78 | 02 553 78 19

Koning Albert II-Laan 20 bus 4 - 1000 Brussel

Kristof.mollu@mow.vlaanderen.be