Bezoek de unieke tentoonstelling over 1000 Jaar Gontrode

Gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2024 9.39 u.
Het lokaal bestuur nodigt je met trots uit voor een bezoek aan de slottentoonstelling 'Roo, een dorp als geen ander'. De tentoonstelling vormt het slotakkoord van een jaar boordevol activiteiten waarin we het duizendjarig bestaan vierden van deelgemeente Gontrode.

De expo is dan ook niet zomaar een tentoonstelling, het is een uniek reflectie van de rijke geschiedenis, de gemeenschap en de unieke verhalen die Gontrode tot op de dag van vandaag kleuren.

Blik door verschillende lenzen

De tentoonstelling biedt bezoekers een unieke kijk op het leven in Gontrode door de ogen van negen verschillende personen met een boeiende en uiteenlopende achtergrond. Zo vertellen onder meer een huisarts, een landbouwer of de dochter van caféuitbaters hun eigen verhaal over Gontrode. Hoe was het om als eerste huisarts ooit in Gontrode te werken of hoe was het om er op te groeien in een landbouwersgezin?¬†Hun bijzondere perspectieven en ervaringen onthullen de rijke geschiedenis van het¬†gemeenschapsleven en de evolutie van Gontrode.

Bezoekers van de expo kunnen op hun beurt hun verhaal kwijt en op een zuil noteren wat zij vandaag nog altijd zo bijzonder vinden aan het dorp.

Praktische info

De tentoonstelling loopt van 24 maart tot en met 21 april 2024, met uitzondering van het paasweekend. Bezoekers zijn welkom op woensdag en vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur in GOC in Gontrode, Geraardsbergsesteenweg 94, 9090 Melle.