Farys vervangt oude watermeters

Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 8.32 u.
Aannemer Verbraeken vervangt in opdracht van nutsmaatschappij Farys analoge of 'oude watermeters' door nieuwe en digitale. Inwoners die klant zijn bij Farys krijgen vooraf een brief in de bus.

Op het afgesproken tijdstip komt een technieker met een identificatiepasje bij je aanbellen om de vervanging uit te voeren.

Nog tot eind oktober zullen techniekers in de gemeente op pad zijn om de analoge watermeters van het type DN20 te vervangen. Ze voeren de werken uit in je woning of in de meterput. De vervanging van de meter duurt doorgaans 2,5 uur. Tijdens die korte periode kan je even niet over water beschikken.

Slimme watermeter

Heb je al een digitale elektriciteitsmeter dan koppelt de technieker de digitale watermeter aan de elektriciteitsmeter. In dat geval spreken we van een 'slimme watermeter' en hoeft je de meterstand niet meer door te geven aan Farys. Je kan dan de meterstanden gewoon opvolgen via MyFarys op de website van de nutsmaatschappij.

Heb je nog geen digitale elektriciteitsmeter dan zal je ook na de plaatsing van de digitale watermeter nog steeds een meterbrief van Farys ontvangen. Je zal dan de meterstand voorlopig nog zelf moeten doorgeven tot er een digitale elektriciteitsmeter geplaatst wordt en je dan ook over een 'slimme watermeter' beschikt.

Meer info over de digitale watermeter lees je hier.