Federale en Vlaamse maatregelen

Het coronavirus is nog steeds niet verdwenen. Dankzij de vaccinatiestrategie kunnen we wel opnieuw vrijer door het leven gaan. toch zijn er nog een aantal maatregelen die gelden:
 

Hieronder de voornaamste maatregelen op een rijtje

  1. Bij je thuis mag je momenteel tot 8 personen ontvangen. Kinderen jonger dan 12 tellen hierbij niet mee. In je tuin of op je terras mag je meer mensen ontvangen en is er zelfs geen limiet meer. Er wordt wel aangeraden dat je in groepjes van 8 aan tafel blijft. 

  2. Samenkomsten buiten mogen opnieuw en zelfs onbeperkt; De avondklok is opgeheven.

  3. Telewerk is nog steeds aangeraden, maar niet meer verplicht. Op de werkvloer gelden wel nog maatregelen. 

  4. Erediensten, en ook burgerlijke huwelijken zijn opnieuw toegelaten tot 200 personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld en ook de dienaar van de eredienst niet meegeteld. In Melle beperken we voorlopig het aantal toegelaten personen nog tot 50 personen, zonder receptie. De gemeente Melle houdt hier aan tot één september.
  5. Gewone kleine wekelijkse markten mogen doorgaan. Rommelmarkten, brocantes en kermissen kunnen ook opnieuw. 

  6. Cafés en restaurants zijn opnieuw open, zowel binnen als buiten. Je mag met 8 personen maximum aan tafel zitten. Kinderen tot 12 jaar tellen hierbij niet mee. Je moet aan tafel blijven zitten en draagt een mondmasker wanneer je toch opstaat om vb naar het toilet te gaan. Het sluitingsuur is 01 uur. 

  7. Winkels en contactberoepen zijn open. 

 8. Scholen genieten momenteel vakantie. 

 9. Vrije tijd: evenementen of voorstellingen zijn toegelaten. Er gelden wel maximale aantallen deelnemers. Georganiseerde activiteiten (bijvoorbeeld van een vereniging) mogen met groepen tot 100 personen. er wordt aangeraden dat je deelneemt in groepjes van max. 8. 

  1. Voor jeugd zijn kampen of activiteiten toegelaten, ook met groepen van max. 100. Kinderen hoeven zich niet meer te beperken tot één hobby. 

  2. Sporten mag in groepen tot 100 personen. Best vorm je groepjes van maximum 8. Er moet wel een trainer bij zijn. 

  3. Verplaatsingen worden binnen België niet beperkt. Reizen naar het buitenland mag, maar let op met de regels per land. Hier vind je meer informatie over vaccinaties en testen. 

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. 
Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be.
Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.