Fietsas - Werken Kruisstraat - update

Gepubliceerd op vrijdag 21 oktober 2022 11.20 u.
Sinds 24 oktober zijn er ook werkzaamheden aan de gang in een deel van de Kruisstraat. Het deel tussen de Lindestraat en de Vossenstraat, wordt onder handen genomen.

Planning

  • De opbraak van de voetpaden in beide richtingen is intussen afgerond. 
  • Sinds 7/11: vervolg opbraak van de gehele rijweg

De straat is sinds dan volledig afgesloten tot het einde van de werken. Er is dus geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Ook voetgangers en fietsers moeten de opleiding volgen omwille van het werfverkeer. Enkel plaatselijk verkeer is te voet toegestaan met inachtneming van de veiligheid. 

De werken zijn afhankelijk van het weer. De planning kan dus nog wijzigen. De aannemer probeert echter de vooropgestelde planning zo goed mogelijk te respecteren en de periode van volledige afsluiting zo kort mogelijk te houden.

Omleiding

Sinds 7/11, wanneer de straat volledig opgebroken wordt, zal je moeten rondrijden via de Lindestraat, Beekstraat en Vossenstraat. Deze laatste twee wegen worden dan tijdelijk opengesteld voor beide richtingen. Ook fietsers en voetgangers volgen om veiligheidsredenen best de omleiding. 

Er zal een parkeerverbod ingevoerd worden in de Beekstraat aan de overzijde van de school en in de Vossenstraat zodat verkeer makkelijker doorkan.

Parkeren

Parkeerplaatsen binnen de werfzone zullen tijdens de duur van de werken niet bereikbaar zijn.