Ga mee op zoek naar de nieuwe naam van onze fusiegemeente!

Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 15.21 u.
We gaan op zoek naar een nieuwe naam voor onze fusiegemeente. Daarvoor krijgen we graag input van jou! Tot en met 7 november kan iedereen een of meerdere namen voorstellen via een postkaart of via de fusiewebsite fusiemellemerelbeke.be.

Voor de fusiegemeente kiezen we heel bewust een nieuwe, overkoepelende naam. Die nieuwe naam staat symbool voor een nieuw begin als evenwaardige partners van een gedeelde identiteit. De fusiegemeente zal dus niet Melle of Merelbeke heten. De huidige postcodes blijven wel behouden en de namen Melle en Merelbeke verdwijnen niet volledig: ze krijgen een tweede leven als deelgemeenten.

Alle voorstellen welkom

Om een nieuwe naam voor de fusiegemeente te bedenken, vragen we naar jouw ideeën. Alle inwoners krijgen een fusiekrant in de brievenbus. Daarin staat meer info over de fusie, maar er zitten ook enkele postkaarten bij waarop inwoners hun naamvoorstel kunnen schrijven. Die kan je inleveren in een van de vele groetjesdozen. Die groetjesdozen staan in de gemeentehuizen van beide besturen, maar ook in de bibliotheken en bij een aantal lokale handelaars. Daarnaast kan je je naamidee online doorgeven via fusiemellemerelbeke.be. Op die website kan je bovendien alle naamvoorstellen bekijken die online zijn ingediend en vind je ook alle info terug over de fusie.

Van veel ideeën naar een korte lijst

Iedereen kan tot en met 7 november eender welke naam inzenden. Daarna toetsen we alle voorstellen af aan een aantal criteria. Klopt het verhaal achter de naam? Klinkt hij goed? Is er geen verwarring mogelijk met een andere naam? Is de naam goed leesbaar? Zo komen we tot een lijst met namen die goed passen bij onze nieuwe fusiegemeente. Begin december beslissen de besturen van Melle en Merelbeke wat de uiteindelijke naam wordt.

Meer info

Op fusiemellemerelbeke.be vind je alle info over de fusie, net als een lijst met veelgestelde vragen. Wil je op de hoogte blijven van de fusie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief via fusiemellemerelbeke.be/nieuwsbrief.

Heb je nog een bijkomende vraag? Die kan je stellen via info@fusiemellemerelbeke.be.