GBS De Parkschool verhuist in januari naar nieuwe site

Gepubliceerd op woensdag 17 november 2021 15.14 u.
De kogel is door de kerk: de gemeentelijke basisschool De Parkschool neemt haar intrek in haar nieuwe gebouwen tijdens het tweede en derde weekend van januari. De verhuis zal in twee fases verlopen. Het is eerst de beurt aan de kleuterafdeling en daarna volgen de klassen van het lager onderwijs.

De geplande verhuis liep vertraging op door de aanleg van de noodweg. Nu dit achter de rug is, kan de school haar huidige onderkomen aan de Brusselsesteenweg 397 inruilen voor het moderne complex op de vroegere site van het Lucernacollege aan de Vossenstraat-Beekstraat.

In de nieuwe gebouwen die een realisatie zijn van het ontwerpteam Petillon Ceuppens architecten en Schenk Hattori Architecture Atelier, zal er voldoende ruimte zijn om 350 leerlingen in optimale omstandigheden te onderwijzen.

Na nieuwjaar gaan de kleuters en leerlingen er zich ook kunnen uitleven in het Elsdriespark, de groene oase die ze gaan delen met de bewoners van de Elsdrieswijk en de gebruikers van de sporthal. De nieuwe site telt een totale oppervlakte van 22.000 vierkante meter en zal een echte ontmoetingszone voor de buurt worden.

Ouders, buurtbewoners en sympathisanten zijn welkom om een handje te helpen met de historische verhuis, net als oud-leerlingen voor wie dit ongetwijfeld ook een moment wordt om herinneringen op te halen. De verhuis van de kleuterafdeling heeft plaats tijdens het weekend van 15 en 16 januari, de klassen van de lagere school verhuizen tijdens het weekend van 22 en 23 januari 2022.

Wie graag komt helpen, mag zich melden. Ouders kunnen dat op het ouderplatform van de school. Oud-leerlingen, sympathisanten en buurtbewoners sturen even een mailtje naar: directie@gbsmelle.be