Studie E40 Wetteren - Merelbeke Geef feedback

Gepubliceerd op vrijdag 5 augustus 2022 9.19 u.
Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in april 2020 samen met studiebureau Sweco een optimalisatiestudie voor de autosnelweg E40 in de ruime omgeving van Gent.

Wist je dat het stukje autosnelweg tussen Brussel en de kust de oudste snelweg is van het land? In de jaren '30 werd al met de aanleg gestart en het gedeelte in de omgeving van Gent was rijklaar in 1954.

Studie E40 

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft dan ook een studie opgezet om de verkeers- en veiligheidsproblemen op deze drukke weg op een structurele manier aan te pakken. 

Het doel van de studie is te onderzoeken hoe Wegen en Verkeer de verkeers- en veiligheidsproblemen op deze drukke weg op een structurele manier kan aanpakken.

Er loopt nu een 'terinzagelegging' voor de studie tussen Wetteren en Merelbeke. Ook voor het stuk tussen Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem werd zo'n studie uitgevoerd en voorgelegd aan adviesraden en het brede publiek.

Geef zelf feedback tot 15 september

Je kan zelf ook je opmerkingen of suggesties geven op de uitkomsten van de studie.

Reageren kan tot en met 15 september 2022 via mail met vermelding van het dossiernummer (PR3464) naar team MER: mer@vlaanderen.be

23020262_E40 Deelzone 1 en deelzone 2_Project-MER

Meer info

https://wegenenverkeer.be/werken/studie-voor-de-optimalisatie-van-de-e40-omgeving-gent