Gemeente schrapt aantal activiteiten omwille van stijgende coronacijfers

Gepubliceerd op donderdag 18 november 2021 16 u.
Rekening houdend met het stijgend aantal besmettingen en de bijna verdubbeling van het aantal coronapatiënten op intensieve zorg heeft de gemeente Melle beslist om ook een aantal geplande activiteiten te schrappen.

De gemeente betreurt het schrappen van een aantal gemeentelijke activiteiten met een groot aantal deelnemers maar de cijfers maken pijnlijk duidelijk dat er geen andere optie is. Ook in de gemeente Melle is het aantal positieve testen de voorbije week sterk gestegen. Het is dan ook zonneklaar dat de gemeente samen met haar inwoners haar verantwoordelijkheid moet nemen om een nieuwe lockdown te vermijden.

De volgende evenementen gaan bijgevolg niet door:

De Tribute Wim De Craene op zaterdag 20 november om 20 uur in Studio M wordt geschrapt. De deelnemers die zich ingeschreven hebben, worden door de gemeente persoonlijk verwittigd. Wie een ticket voor het evenement kocht, zal worden terugbetaald.

Ook het geplande Sportfeest van vrijdag 26 november om 19.30 uur in Studio M met live muziek en swingende optredens gaat niet door.

De volgende activiteiten vinden wel nog plaats:

Kunstendag voor Kinderen op zondag 21 november van 14 tot 18 uur in buurtpark ’t Lijsternest aan de Wautersdreef gaat door, zij het onder gewijzigde omstandigheden. Zo vragen we de ouders van kinderen die niet zonder begeleiding kunnen deelnemen aan de activiteiten om thuis te blijven. Er wordt bij de activiteiten die binnen plaats hebben gezorgd voor voldoende ventilatie en er zal ook een CO2-meter gebruikt worden als extra controlemiddel. Ouders houden ook rekening met de nieuwe maatregel rond het dragen van het mondmasker: kinderen vanaf 10 jaar worden nu ook verplicht om er eentje te dragen. Een groot deel van de activiteiten vindt buiten plaats en de groepen worden voor alle activiteiten beperkt. Zo willen we de kinderen alsnog laten genieten van hun Kunstendag.

De Melse kinderen kunnen op hun twee oren slapen. De Sint zal hen zeker en vast op zaterdag 27 november verblijden met een doortocht door de gemeente. We vragen de ouders wel om ervoor te zorgen dat hun kinderen voor een keertje geen tekeningen of cadeautjes aan de Sint geven. De goedheiligman en zijn roetpieten zullen vanuit een wagen op een veilige afstand snoepjes naar de kinderen gooien.

De verenigingen kunnen hun werking voortzetten. De infrastructuur van de gemeente blijft beschikbaar. Ook voor de gebruikers ervan geldt dat ze coronamaatregelen die opgelegd zijn door het Overlegcomité moeten respecteren.

De gemeente zal haar inwoners blijvend informeren over nieuwe maatregelen en beslissingen via de media, de website en de Facebookpagina van de gemeente.