Gemeente viert 11 juli met optredens en gratis frietjes

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 8.45 u.
De gemeente viert ook dit jaar het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met optredens en een hapje. Muziek+ en Augustijn kruipen op het podium. Het lokaal bestuur trakteert op gratis frietjes. Zo wordt het ongetwijfeld een topeditie.

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, of de 11 juli-viering, wordt in Melle elk jaar gevierd op... 11 juli! Vlaanderen Feest! heeft dit jaar plaats op de parking van het Gemeenteplein aan het gemeentehuis. 

18 uur: Muziek+

Muziek+ brengt enkele gekende melodieën op gitaar, zang, percussie, accordeon en klarinet. Van het betoverende 'Over the Rainbow' tot de opzwepende 'Apache' van The Shadows en nog zoveel meer. Ze brengen ook enkele Nederlandstalige nummers.

20 uur: Augustijn

Hij gaat door het leven als Augustijn Vermandere maar laat die beroemde familienaam bewust achterwege. Opgegroeid in een zeer muzikale omgeving als zoon van de alom bekende Willem Vermandere kreeg hij muziek met de paplepel mee. Zijn debuutalbum 'Echt' verscheen in 2019, gevolgd door het album 'Vier' in 2023. 'Vier' staat hierbij niet alleen voor het getal maar ook voor het West-Vlaamse woord voor 'vuur'. Augustijn brengt popliedjes doordrenkt met gevoel en engagement, een pleidooi voor bescheidenheid, eigenheid en kritische zin.

Samen aan tafel

Als echte levensgenieters weten wij, Vlamingen maar al te goed wat lekker eten betekent. De gemeente laat je gratis genieten van heerlijke frietjes. Voor een lekker drankje kan je tegen betaling terecht bij de chalets van Cercle Melle.