Gemeentelijk atelier voor beeldende kunsten 'Het Ovenveld'

Het gemeentelijk atelier voor beeldende kunsten: het Ovenveld biedt iedereen de gelegenheid tot beeldhouwen, potten draaien, boetseren, houtsnijden en etsen. Het atelier is onder andere uitgerust met een moderne keramiekoven en een aantal draaischijven.

Voorwaarden

Je kan gebruik maken van het atelier als je je eerst aansluit bij de vzw Ovenveld en Kunstgroep M. Vervolgens kan je kiezen om ook 'werkend lid' te worden. In dat geval krijg je een sleutel ter beschikking om in het atelier te kunnen werken. Het gebruiksreglement kan je onderaan deze pagina vinden.

Hoe aanvragen?

Je neemt eerst contact op met de vzw om lid te worden. Dat doe je via ovenveld2.0@gmail.com

Je bezorgt daarbij je naam en voornaam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Je voltooit het lidmaatschap door overschrijving van 20 euro lidgeld.

Wil je een sleutel ter beschikking krijgen, dan kan je 'werkend lid' worden. 

Het volledige retributiereglement vind je onderaan deze pagina.

Daarin staat ook een prijs vermeld voor een 'bakbeurt'. Keramisten die de keramiekoven gebruiken, betalen daarvoor een bijdrage van 20 euro per bakbeurt, waarvan 15 euro voor de gemeente en 5 euro voor de vzw. 

Kostprijs

Lidmaatschap van de vzw bedraagt 20 euro. Wil je daarnaast 'werkend lid' worden en toegang krijgen tot het atelier, dan 150 voor een volledig jaar. Werkend lid worden voor een half jaar is niet meer mogelijk. 

Een bakbeurt in de keramiekoven tenslotte kost 20 euro, waarvan 15 euro voor de gemeente en 5 euro voor de vzw.

Meer info

Samen werken in het atelier, alsook gemeenschappelijk bakken wordt gestimuleerd. Op die manier komt iedereen vlugger aan de bak. Toch blijft er de mogelijkheid om individueel te bakken. Het bestuur wil dat ieder lid, beginner zowel als ervaren draaier, dezelfde faciliteiten kan genieten. Het Ovenveld moet in de eerste plaats een sociaal creatieve ruimte zijn waar mensen elkaar ontmoeten, samenwerken en van elkaar leren. En vooral genieten van elkaars creaties met gelijke mogelijkheden voor iedereen.