Gontrode in beeld

Workshop 

Heb jij altijd je fototoestel op zak? Ben je de vaste fotograaf op familiefeestjes? Maak je op vakantie de mooiste reisreportages? Maar krijg je misschien graag wat extra tips en tricks om betere foto’s te leren maken? Schrijf je dan in voor de workshop fotografie georganiseerd in samenwerking met Fotoclub Iris.

Onder leiding van Guy De Smet en Hugo Lefèvre maak je kort kennis met begrippen als sluitertijd, diafragmawaarde en scherpte-diepte, maar krijg je vooral heel veel handige tips. Je steekt ook zelf de handen uit de mouwen en trekt er met je fototoestel op uit om je nieuwe kennis al eens in de praktijk te brengen.

Waar en wanneer?

Zaterdag 17 juni, 14-18 uur
GOC Gontrode

Voor wie?

Amateurfotografen van elke leeftijd.

Prijs

5 euro (standaard), 1 euro (houders van een UITPAS met kansentarief), 4 euro (houders van een EDC-kaart, met 1 gratis begeleider)

Wat meebrengen?

Breng je eigen camera mee. Dit hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn; een toestel waarmee je instellingen als sluitertijd en diafragma kan wijzigen is voldoende.

Wedstrijd

Ben jij een enthousiaste (amateur)fotograaf? Het gemeentebestuur daagt alle fotografen deze zomer uit om met hun camera naar buiten te trekken en de mooiste plekjes van Gontrode op beeld vast te leggen. De ingezonden foto’s zullen in september een week lang te bewonderen zijn in Roo-kerk. Bovendien maakt je foto kans om opgenomen te worden in de gemeentelijke kalender van 2024!

Belangrijkste aandachtspunten

  • Je kan foto's inzenden van 15 mei tot 16 juli 2023.
  • Bezorg je foto's via mail aan erfgoedpunt@melle.be¬†
  • Elke deelnemer mag maximum 5 foto's insturen.
  • Kies bij voorkeur voor het formaat .jpg of .jpeg en zorg dat je foto minstens 240 dpi telt.

Raadpleeg hier het volledige wedstrijdreglement.