Grabbelpas zomer 2020 in Melle: coronaproof!    

Gepubliceerd op dinsdag 14 juli 2020 15.47 u.
Van 17 tot 21 augustus en van 24 tot 28 augustus Voor kinderen geboren in 2013 - 2008 Locatie: GOC ’t Lijsternest (Wautersdreef 25 - 9090 Melle)

Creatief bezig zijn en plezier beleven, dat is wat Grabbelpassen zo leuk maakt! De coronacrisis kan hierbij de pret niet drukken. Toch moeten we ook hierbij de nodige aanpassingen doen en voorzorgsmaatregelen nemen.

Omwille van de coronacrisis biedt het gemeentebestuur van Melle deze zomer de Grabbelpasactiviteiten aan in weekbubbels. Je kan dus niet per dag en per activiteit inschrijven, maar enkel voor een volledige week.

Een Grabbelpasweek kost 45 euro, voor deelnemers met een UiTPAS kansentarief bedraagt de prijs 9 euro en voor houders van een EDC-kaart 22,5 euro. Deze laatste mogen gratis 1 begeleider meebrengen.

De activiteiten starten elke dag om 9 uur en eindigen om 16 uur. Opvang is inbegrepen in de prijs: kinderen kunnen ook in ’t Lijsternest terecht van 7.45 tot 9 uur en van 16 tot 17.30 uur.

Inschrijven kan vanaf woensdag 15 juli om 9 uur via https://inschrijvingen.melle.be/.

Ondertussen blijft de situatie rond het coronavirus zich verder ontwikkelen. Ouders kregen het perspectief om weer op vakantie te gaan.

Enkele belangrijke afspraken voor kinderen die terugkeren van een vakantiebestemming met code rood of oranje:

  • Als de deelnemer uit een rood gebied terugkomt, geldt verplichte quarantaine (14 dagen) en dient deze dus gerespecteerd te worden. De deelnemer kan in dit geval dus tijdens de quarantaineperiode niet deelnemen aan de activiteiten.
  • Bij de oranje gebieden is quarantaine sinds 14/07 niet meer nodig, wel extra waakzaamheid. Een test wordt niet aangeraden. 
  • Groen = het kind kan deelnemen zonder problemen.

Als organisator vertrouwen we hiervoor op de verantwoordelijkheid van de ouders.

Programma:

Maandag 17 augustus

Sampling, muziekproductie en DJ’ing

Zelfs in hedendaagse muziek ontmoeten de digitale en de analoge wereld elkaar nog vaak. Een dansnummer gebruikt geluiden van instrumenten of van dagdagelijkse voorwerpen om nadien vervormd en soms onherkenbaar te worden verwerkt. Een klap op een doos wordt de beat van je eerste zelfgemaakte hit! Daarna nog een leuk deuntje en een zanglijn die je vlot onthoudt er overheen en we staan al ver. Leer tijdens deze dag je eigen nummer opbouwen en leer werken met apparaten zoals de Ableton Push en software pakketten zoals FL Studio, Logic Pro en Garage Band.

Dinsdag 18 augustus

Breakdance

Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj'en de vier elementaire onderdelen van hiphop.Tijdens deze workshop leer je de eerste stappen van het breakdancen. Heb je al ervaring met deze dansstijl, dan kan je jouw techniek nog wat bijschaven en nieuwe moves leren.

Woensdag 19 augustus

Slapstick en comedy

Lachen, gieren, brullen… Want lachen is gezond!In de workshop Slapstick en Comedy gaan we sterren als Charlie Chaplin, Laurel & Hardy en Mister Bean achterna. We creëren rare typetjes, trekken gekke bekken, pakken uit met rare loopjes en overdreven emoties. We spelen met elke vezel van ons lijf. Handen, armen, benen, buik, borst, hoofd… alles speelt mee zonder één woord te zeggen. Aan het eind van de theater workshop hebben we onze eigen slapstickscène gemaakt en spelen we ze voor elkaar.

Donderdag 20 augustus

Dansworkshop I.V. Dans & Gym

Heb jij ook kriebelende dansvoetjes?Kinderen van 6 tot 12 jaar met een dansmicrobe zijn meer dan welkom op deze dag vol dans, fun, muziek en nog zoveel meer…

Tijdens deze workshop maken de kinderen kennis met heel wat verschillende dansstijlen: funky jazz, hiphop, modern jazz, showdance… Met verschillende muzikale thema's wordt de fantasie van de jonge dansertjes geprikkeld en ontwikkelen ze expressie en durf. Naast de basistechnieken binnen dans, wordt er ook gewerkt aan een choreografie, dansbeleving, ritmisch gevoel en inlevingsvermogen op een speelse wijze.

Warm jouw dansvoetjes maar al op! Hopelijk tot dan?

Vrijdag 21 augustus

Flamenkita

In de workshop Flamenkita bouwen we samen een verhaal op met veel passie voor de Spaanse cultuur en de wereld van de flamenco. Doorheen de workshop gaan we creatief aan de slag met stof, papier en karton om ons van Spaanse accenten en decor te voorzien. We klappen als "palmeros", zingen als "cantaores" en dansen als "bailadores". We eindigen zoals het hoort in een Spaanse fiesta! Olé!

Maandag 24 augustus

Radio Gogo

Wil jij je eigen radioprogramma leren maken?Zelf muziekjes kiezen en het weer presenteren, het nieuws of de verkeersinformatie aankondigen?

Gedurende deze workshop zijn jullie echte radiopresentatoren.

De DJ van dienst zorgt voor een vleugje muziek en jullie voor de ambiance.

Dinsdag 25 augustus

Boomwhackers, ukulele en stoelpercussie

Boomwhackers zijn fel gekleurde plastieken buizen, die elk gestemd zijn op een specifieke toon (noot). Hierdoor kan je in groep melodieën creëren, bekende hits spelen, zelf melodieën componeren, … kortom op een speelse en creatieve manier samen musiceren!Een ukelele lijkt op een gitaar, maar dan veel kleiner, en met maar 4 snaren. We leren enkele basisakkoorden, hoe we onze vingers moeten zetten, hoe we het instrument vasthouden en hoe we met de snaren omgaan. Zo kunnen we al snel eenvoudige (pop)liedjes spelen.

Stoelpercussie is een super toffe workshop en iedereen kan het! Je hebt alleen maar 2 drumstokken en een stoel nodig. In groep kun je super snel coole ritmes bedenken en samen uitvoeren. Voor je het weet ben je samen aan het grooven, gewoon, op een stoel! We maken het zo simpel of complex als jij wilt!

Woensdag 26 augustus

Programmeren, game design en artificiële intelligentie

Tijdens deze dag leren we hoe computers leren denken, hoe robots opdrachten kunnen uitvoeren en hoe spelletjes reageren op wat jij doet. Tijdens uiteenlopende oefeningen leer je zelf stukjes programmeren om zo te snappen hoe een ding uiteindelijk beetje bij beetje zelf beslissingen kan maken. We gebruiken pakketten zoals Lego Boost en Lego Mindstorms en programmeren stukjes in Scratch en de 3D-taal Unity. Je maakt zelfs kennis met 360°-werelden in Virtual Reality. Je leert al spelend!

Donderdag 27 augustus

Animatiefilm

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie.

Vrijdag 28 augustus

Aan tafel!

Familiefeesten, zakendiners, koffiekransjes, ... Aan tafel gebeurt altijd wel wat in films. We concentreren ons op de meest vreemde tafelscènes met butlers zoals in Gosforth Park of met monsters als de Adams Family. Hoe maffer de situatie voor onze camera, hoe beter! Wat beweegt er daar allemaal op tafel? Reken maar dat we hier ongehoorde tafelmanieren in beeld brengen. Achteraf monteren we alle scènes tot een mini-filmpje.