Grabbelpas Zomervakantie 2018

Gepubliceerd op maandag 4 juni 2018 15.59 u.
Ben jij tussen 6 en 14 jaar oud en nog op zoek naar leuke activiteiten deze zomer? Heb je al een Grabbelpas of nog niet? Schrijf je snel in via inschrijvingen.melle.be of kom gewoon eens langs bij de jeugddienst! Klik op "Lees meer" voor ons volledige aanbod...

 

DE PIEPKES betogen

Vrijdag 29 juni 2018

Roland Van Campenhout, Frederik Sioen en Pieter-Jan De Smet

Drie topmuzikanten ontpoppen zich tot vurige betogers. Met heerlijke nieuwe kinderliedjes springen ze op de bres voor het recht om raar te zijn en andere doelen.

Vijf jaar geleden trokken De Piepkes voor het eerst een blik verse liedjes open. Dat zo’n eerste blik smaakt naar nog, hoeft geen betoog. Maar dat verse liedjes niet in blik thuishoren, behoeft misschien wel een betoging. Want goed betogen is een kunst. In Afrika dansen de mensen erbij, en soms is het een soort carnaval, feestelijk en luid.

Betoog mee met De Piepkes, maak spandoeken, breng megafoons mee en zet natuurlijk een rare hoed op.

Leeftijd: van 5+ tot 666 jaar

Waar: groot podium Melse Feesten - Gemeenteplein 1 – 9090 Melle

Bijdrage: gratis

 

Jeugdmarkt

Zondag 1 juli 2018

Alle kinderen tot 14 jaar kunnen deze middag zelf marktkramer zijn!

Wil je wat extra zakgeld voor de kermis? Op deze markt, voor en door kinderen, kan je oude spulletjes, vergeten speelgoed, gezelschapsspelen, poppen en beertjes, autootjes,… allemaal zelf aan de man brengen. Verkopen of zelf kopen, je vindt er altijd wel iets naar je zin. Al dan niet met de helpende hand van vader of moeder maak je je eigen originele stand. Een tafeltje, een parasol, een doek of een zeil breng je zelf mee. Je bent vrij om je stand in te richten zoals je zelf wil.

Op deze markt worden geen kledij of kinderartikelen verkocht.

Leeftijd: van 6 tot 14 jaar

De plaatsen worden de middag zelf vanaf 13 uur toegewezen en zijn max. 2m bij 3m. We starten om 14 uur en eindigen om 16 uur.

Waar: Gemeenteplein 1 – 9090 Melle

Bijdrage: gratis, geen Grabbelpas nodig

 

Boeboeksdriedaagse

Woensdag 18 juli tot en met vrijdag 20 juli 2018

Haboe! Kom jij ook naar ons Boeboekskamp? Ken je de keutelleuke wezentjes uit de boeken van Marc De Bel. Net zoals deze bollebozen gaan we crea(c)tief aan de slag in en met de natuur. We kokkerellen met gezonde biovoeding, worden echte dierenvrienden, knutselen en spelen dat het een lieve lust is en gaan gezellig groezelen in ons eigen Biezenbos. Schrijf je nu in voor drie dolle dagen BoeBoekfun!

Het gemeentebestuur staat in voor de opvang van deelnemers voor (van 8.00 tot 9.00 uur) en na (van 16.30 tot 17.30 uur) het kamp. Dit opvangaanbod is inbegrepen in de deelnameprijs.

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar

Telkens van 9.00 tot 16.30 uur

Waar: GOC Gontrode - Geraardsbergsesteenweg 94 - 9090 Gontrode

Bijdrage: 75 euro

 

Combi Dronekamp / Kunsttoeren

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 juli 2018

Dit kamp staat in teken van vaardigheden op twee vlakken: coördinatie en kunstzinnigheid.

In de voormiddag leren we telkens iets over de drone: ontstaan, werking, monteren en demonteren van een drone, oefenmomenten, praktische vaardigheden en op het einde van het kamp wordt er een klein examen voorzien waarbij je een heus vliegbrevet voor drones kan behalen.

In de namiddag staat alles in teken van Kunst met een grote K.

Hendrik De Moerloose van Vzw Ovenveld en Kunstgroep M helpt je met de vormgeving en reikt de juiste tools aan. Op het einde van de week schittert ons eigen kunstwerkje in huis.

Het gemeentebestuur staat in voor de opvang van deelnemers voor (van 8.00 tot 9.00 uur) en na (van 16.30 tot 17.30 uur) het kamp. Dit opvangaanbod is inbegrepen in de deelnameprijs.

Leeftijd: van 8 tot 12 jaar

Telkens van 09u00 tot 16u30

Waar: voormiddag: sporthal Kouterslag – namiddag: Atelier het Ovenveld – Ovenveldstraat 2 – 9090 Melle

Bijdrage: 125 euro

Tip: draag sportieve kledij, breng telkens een schort mee en de laatste dag een plastieken draagtas!

 

Techniekdriedaagse

Maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus 2018

Keicool! Techniekdriedaagse! We laten volledig de techneut in ons los en gaan aan de slag met ledlampjes, motortjes en batterijen. We maken een zenuwspiraal, bibberbotjes en allerlei techniekcreaturen.

Het gemeentebestuur staat in voor de opvang van deelnemers voor (van 8.00 tot 9.00 uur) en na (van 16.30 tot 17.30 uur) de techniekdriedaagse. Dit opvangaanbod is inbegrepen in de deelnameprijs.

Leeftijd: van 8 tot 12 jaar

Telkens van 9.00 tot 16.30 uur

Waar: GOC Gontrode - Geraardsbergsesteenweg 94 - 9090 Gontrode

Bijdrage: 75 euro

 

BKK driedaagse

Woensdag 8 augustus tot en met vrijdag 10 augustus 2018

Bakken, knutselen of koken? Deze driedaagse combineert het allemaal. We bakken en koken dat het een lieve lust is en naast creatief in de keuken zijn we ook creatief daarbuiten bezig.

Wie dus niet kan kiezen moet zeker dit kamp proberen.

Het gemeentebestuur staat in voor de opvang van deelnemers voor (van 8.00 tot 9.00 uur) en na (van 16.30 tot 17.30 uur) de BKK driedaagse. Dit opvangaanbod is inbegrepen in de deelnameprijs.

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar

Telkens van 9.00 tot 16.30 uur

Waar: GOC Gontrode - Geraardsbergsesteenweg 94 - 9090 Gontrode

Bijdrage: 75 euro

 

Efteling

Donderdag 30 augustus 2018

De vakantie kan niet beter eindigen dan met een bezoek aan een pretpark! Dit jaar is dat de Efteling. Ooit was de Efteling een sprookjesbos met 10 sprookjes. 60 jaar later is het park uitgegroeid tot een wereld van de wonderen, waar sprookjesvertellingen en spectaculaire attracties elkaar afwisselen. Er zijn meer dan 63 attracties en avonturen op hoge snelheid. Supermegafantastischcool gewoon!

Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar moeten in het bezit zijn van een Kids ID of een nog geldig identiteitsfbewijs. Een Kids ID kost 7 euro en kan je aanvragen bij de dienst Bevolking. Wie ouder is dan 12 jaar dient zijn identiteitskaart op zak te hebben die dag.

Leeftijd: van 7 tot en met 14 jaar

Vertrek met de bus om 8.45 uur

Terug: ca 20 uur

Verzamelen aan het Gemeenteplein 1 – 9090 Melle

Bijdrage: 25 euro

Tip: breng je picknick mee voor een hele dag. Wie iets wil kopen in het park brengt extra geld mee.