Groepsactie stookolietanksanering

Plan je een omschakeling naar aardgas of een andere warmtebron?
Of ben je al omgeschakeld, maar is je stookolietank nog niet gesaneerd?
Doe dan mee aan onze tankslag en laat uw ondergrondse of bovengrondse tank saneren tegen de beste voorwaarden.

De groepsactie loopt van 1 augustus 2018 tot 31 juli 2019.
Bekijk de prijzen van All-in Tank Service voor uw tanksanering : https://www.veneco.be/nl/dienstverlening-aan-gemeenten/groepsactie-stookolietanksanering
Vraag een persoonlijke offerte aan bij All-in Tank Service of bel naar het nummer 0800/11206 : http://www.veneco.tanksaneringen.be/

Waarom saneren?
De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik wordt gesteld, geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden door een erkend tanktechnicus. Oude stookolietanks bevatten vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde tank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van bodemsanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest kunnen bewijzen dat de tank correct werd gesaneerd. Meer info over de saneringsverplichting vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Samen saneren!
Samen met 20 aangesloten gemeenten organiseert Veneco een groepsactie stookolietanksanering voor particulieren. Een groepsactie laat immers betere voorwaarden toe. 

Een jury met vertegenwoordigers uit de deelnemende gemeenten besliste om voor deze groepsactie samen te werken met All-in Tank Service uit Eke. Zowel voor bovengrondse als ondergrondse tanksaneringen bieden zij de scherpste prijzen aan. Bovendien beperken ze de milieu-impact van de saneringswerkzaamheden door te werken met bioschuim voor het opvullen van oude tanks en door het beperken van de transportbewegingen. 

Overschakelen op een andere energiebron? 
Stookolie neemt nog steeds een belangrijke plaats in als energiedrager voor verwarming. Dat is geen goede zaak voor het klimaat. Ook aardgas is een fossiele brandstof, maar de CO2-uitstoot van stookolieverbranding ligt 25 % hoger dan bij aardgasverbranding. De omschakeling van stookolie naar aardgas of een andere minder vervuilende energiebron is daarom een logische keuze, niet enkel voor het klimaat, maar ook voor uw gezinsbudget. Bovendien komt bij het gebruik van aardgas minder zwavel en fijn stof vrij wat ook de luchtkwaliteit en de leefbaarheid ten goede komt.

Infosessies over de beste manier om je huis duurzaam te verwarmen
In september organiseren Veneco, Fluvius en Woonwijzer Meetjesland verschillende infosessies over duurzaam energieverbruik en geschikte energiebronnen voor verwarming. Experten vertellen u hoe u energie kan besparen, hoe u concreet kan aansluiten op het aardgasnet en aan welke voorwaarden u uw stookolietank kan laten saneren. 

Deze infosessies gaan door op:
Do 6 september in Ter Gulden Celle (Doornzele Dries 57, 9940 Doornzele)
Di 11 september in Den Hogen Pad (Dorp 16, 9991 Adegem)
Do 13 september in De Rekkelinge (Desiré Delcroixstraat 1, 9800 Deinze)
Di 25 september in CC De Meet (Sint-Jansstraat 22, 9982 Sint-Laureins)
Do 27 september in GO Racing (Markt 1, 9890 Gavere)
Di 2 oktober in ’t Schaapstuk (Luitenant Dobbelaerestraat 14, 9930 Zomergem)
Do 4 oktober in JGC Bergenmeers (Koedreef 7, 9070 Destelbergen)

Inschrijven voor deze infosessies kan via de milieudienst van uw gemeente.

Vragen?
Contacteer:

An Heyerick, stafmedewerker energie en klimaat
an.heyerick@veneco.be
09/218.98.37