Haal uw control cruiser bord af in het gemeentehuis

Gepubliceerd op maandag 16 september 2019 16.43 u.
De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) lanceert in oktober een positieve campagne om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te bedanken.

Iedereen kent wel de namen voor gevaarlijke chauffeurs: Johnny's, snelheidsduivels, brokkenpiloten,... Maar automobilisten die veilig rijden, die hebben nog geen naam. Voor hen lanceren we nu de term Control Cruiser, een positief woord voor iemand die zich gewoon, zoals het hoort, aan de snelheidslimiet houdt.

Alle control cruisers in Vlaanderen zullen in oktober in een grootschalige campagne bedankt worden. Niet alleen met grote borden langs autosnelwegen en gewestwegen maar ook in de straten waar het er echt toe doet: straten zoals die van jou. Daarvoor ontwikkelde de VSV borden die inwoners aan hun raam kunnen hangen. Borden waarmee je alle voorbeeldige chauffeurs in je straat kan bedanken.

De meeste chauffeurs willen zich namelijk wél aan de snelheidslimiet houden, maar moeten daar gewoon aan herinnerd worden.

 

Wil je graag de campagne ondersteunen en een bord aan een raam van je huis hangen? Kom dan een exemplaar afhalen op de dienst Mobiliteit in het gemeentehuis. We hopen dat we op je steun mogen rekenen!