Heb je tegenslag? Deel jouw verhaal met een babbel op een bank

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet. Je veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je je verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind. En hoe kan je dat doen? Gewoon door rustig te gaan zitten op een bank en een babbeltje te slaan.

Tijd voor ontmoeting
We hebben het allemaal ervaren, de coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Want plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen een van
de zaken zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden... Het kon allemaal niet meer. Hoogtijd om die momenten in te halen!

Neem plaats op een bank
En op het gemak met iemand babbelen kan het nog het best op een bankje. Een zitbank nodigt immers uit om even tot rust te komen en ze stimuleert toevallige ontmoetingen tussen mensen, wat mogelijk leidt tot verbinding met anderen. En hebben we daar nu niet allemaal heel erg nood aan?

Samen veerkrachtig
Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid gaan we dan ook voluit voor ontmoeting. Ook in onze gemeente zullen er aan vijftig banken bankhangers bevestigd worden met het opschrift Hoe gaat het écht met jou om je uit te uitnodigen om even te gaan zitten en jouw verhaal met iemand te delen als je daar nood aan hebt.