Herinneringsbrief om boetes te voorkomen

Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2023 15.28 u.
Naar aanleiding van het nieuwsbericht over vervallen rijbewijzen hebben heel wat mensen schrik om een boete te krijgen. Je hoeft helemaal niet te panikeren. Vanaf nu krijg je een verwittigingsbrief wanneer je rijbewijs dreigt te vervallen.

Heb je opgemerkt dat je rijbewijs vervallen is of binnenkort gaat vervallen? Maak dan een afspraak met onze dienst rijbewijzen om een nieuw exemplaar aan te vragen. Door een afspraak te maken kunnen we je op een efficiënte manier helpen. 

Een afspraak maken

Sinds 2013 krijgt iedereen die slaagt voor zijn rijexamen een rijbewijs dat eruitziet als een plastic bankkaart. Die nieuwe exemplaren zijn tien jaar geldig en moet je net zoals je identiteitskaart laten hernieuwen. Vroeger kreeg je een papieren rijbewijs dat onbeperkt bleef, maar dat is veranderd. De papieren exemplaren zijn nu nog geldig tot 2033.

Als je een elektronisch rijbewijs hebt, kijk je best even na in welk jaar die vervalt. Voortaan krijg je ook een verwittigingsbrief wanneer je rijbewijs dreigt te vervallen. In die brief staan ook de instructies hoe je een nieuw rijbewijs kan aanvragen. Een nieuw rijbewijs zal opnieuw tien jaar geldig zijn en kost 25 euro.