Het Vliegveld van Gontrode

Tijdens de Eerste Wereldoorlog zetten de Duitsers zeppelins in om bombardementen mee uit te voeren. Voor deze luchtschepen bouwden ze ook een aantal basissen. Op de kouters tussen Lemberge en Gontrode lag er één.

Erfgoedcel Viersprong en de gemeente Melle richtten de site in om het verhaal van het vliegveld van Gontrode opnieuw te vertellen. Via een fiets- en wandelroute kan je deze geschiedenis verder verkennen.

Op de website www.hetvliegveldvangontrode.be kan je meer lezen. Bij de dienst cultuur kan je een i-pad mini ontlenen om mee te nemen bij een bezoek aan de site. Op deze dienst kan je tevens terecht voor de aanvraag van een geleid bezoek.

 

In 2015 kon de gemeente deze site bekronen met het beeld 'Stoel des Erfgoeds' van Renato Nicolodi, na deelname aan de wedstrijd 'Een Thuis voor een Beeld' van de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met Radio 2 .

Meer info

Dit project kwam tot stand met ELFPO-steun: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Ook de Werkgroep WOI in Melle leverde hier een belangrijke bijdrage.