Hoe autoluw maken we Melle op 22 september?

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2019 8.26 u.
Van 16 tot 22 september is het Week van de Mobiliteit. Het orgelpunt van die week is de Autoluwe Zondag op 22 september. Dit jaar richt Melle zijn tweede Autoluwe Zondag in. Het Gemeenteplein wordt vanaf de middag autovrij en er zullen in de loop van de namiddag allerlei activiteiten plaatsvinden.

Op het autovrije Gemeenteplein vindt in samenwerking met Sportwerk Vlaanderen van 13 tot 16 uur een sessie "Kijk! Ik fiets!" plaats waarbij kleuters op een korte tijdspanne kunnen leren fietsen. Inschrijven kan vanaf 29 juli 2019 via inschrijvingen.melle.be

Van 14 tot 15 uur vindt een infosessie rond particulier autodelen plaats in de gemeenteraadszaal van het gemeentehuis, dit in samenwerking met Autodelen.net. Inschrijven hiervoor is niet nodig.

Organiseer je graag iets mee op het Gemeenteplein? Dan kan je hiervoor contact opnemen met de dienst Verkeer. 

Het hoeft echter niet bij het Gemeenteplein te blijven. Buurtbewoners kunnen zelf iets organiseren en een aanvraag indienen. In de mate van het mogelijke worden dan nog straten afgezet voor autoverkeer om een buurtfeest te bouwen. In de voormiddag komt het gemeentebestuur er langs met koffiekoeken en fairtrade fruitsap. In de namiddag kan afgezakt worden naar het Gemeenteplein. 

Wie een voorstel of idee heeft, kan hierover contact opnemen met de dienst Verkeer vóór 15 augustus 2019.