Hoofdbib helpt je bij aanvraag papieren Covid Safe Ticket

Gepubliceerd op woensdag 3 november 2021 8.41 u.
Vanaf 1 november heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig in alle horecazaken en fitnesscentra. Hoe je zo’n CST op zak kan hebben, leggen we hier even voor je uit. Mellenaars die graag een papieren exemplaar willen en hulp nodig hebben, kunnen vanaf woensdag 3 november langsgaan in de hoofdbib.

Wat is een Covid Safe Ticket?

Het is een bewijs dat je:

  • minstens twee weken volledig gevaccineerd bent,
  • ofwel maximaal zes maanden geleden hersteld bent van het coronavirus,
  • of je recent een negatieve covidtest afgelegd hebt.

Hoe kan je nu zo’n CST verkrijgen?

  • door in het installeren van de mobiele app CovidSafeBe. Hier lees je hoe dat precies in zijn werk gaat: https://covidsafe.be/nl
  • door een papieren exemplaar telefonisch aan te vragen via het nummer 078 78 78 50 en dat kan 24/7 via een keuzemenu. Wil je telefonische hulp en iemand spreken dan kan dat op weekdagen tussen 9 en 19 uur en op zaterdag tussen 10 en 18 uur. Hou wel je identiteitskaart bij de hand want er wordt naar jouw rijksregisternummer gevraagd. Ongeveer een week na jouw telefoontje ligt het papieren CST in jouw brievenbus.

Wie graag een papieren exemplaar heeft en daarbij gebruik wil maken van een helpende hand is vanaf woensdag 3 november welkom in de hoofdbibliotheek in de Kruisstraat 2A. Breng alvast jouw identiteitskaart en pincode mee en hou ook rekening met de openingsuren van de bib:

Maandag: van 16 tot 19 uur.

Dinsdag: van 16 tot 19 uur.

Woensdag van 10 tot 12 uur & van 14 tot 19 uur.

Donderdag: van 16 tot 19 uur.

Vrijdag: van 16 tot 19 uur.

Zaterdag: van 9 tot 12 uur.

Nog even dit: het Covid Safe Ticket is identiek aan het Europees Coronacertificaat. Als je al beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen, tenminste als het nog geldig is!

Meer info over het Covid Safe Ticket (CST) kan je hier lezen: https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatiecertificaat-covid-19